A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт МАН України –це свято науки, дружби та самовдосконалення

Дата: 25.02.2020 09:59
Кількість переглядів: 33

На базі Сумського державного університету 18-19 лютого відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. П’ятий рік поспіль наші учні мають шанс бути причетними до цього грандіозного заходу, якийє одним із провідних в Україні.

Під час урочистого відкриття конкурсу-захисту нагороджено Ольгу Миколаївну Мовчан, методиста СЮН, Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Після привітань та слів підтримки учні Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів продемонстрували свої знання та здібності під час написання контрольних робіт з базових дисциплін, а також поспілкувалися з провідними науковцями закладів вищої освіти Сумщини під час захисту. Юні науковці отримали рекомендації щодо подальшої роботи свого наукового дослідження. Більшість науково-дослідницьких робіт, представлених на конкурс-захист, отримали схвальні відгуки від журі.

Цьогорічна конкурс-захист представлено 16 науково-дослідницьких робіт у 7 відділеннях та 11 секціях. Тож за підсумками конкурсу-захисту учні досягли значних результатів. У відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства,  секція мистецтвознавства: І місце у Єлизавети Шевцової (11 клас)та Владислава Пахомова (10 клас), ІІ місце  у  Аріни Ключник (9 клас) та Наталії Кушнірьової (8 клас); у секції фольклористики здобула ІІ місце Аріна Ключник (9 клас); у секції української літературивиборола ІІІмісце Катерина Савченко (9 клас). У відділенні історії,  секціяетнологіївибороли ІІмісце Анастасія Надточий (11 клас)та Наталія Коноз (9 клас); усекції історичного краєзнавства – ІІІмісце має Дмитрій Гордієнко (10 клас).У відділенні наук про Землю на секції кліматології та метеорології ІІ місце отримала Софія Скрипник (9 клас). У відділенні філософії та суспільствознавства, секція педагогіка – ІІІмісце у Ярослави Бондаренко (9 клас).У відділенні економіки на секції мікроекономіки та макроекономікиІІІ місце здобула Анастасія Глущенко (9 клас).

Такожслід відзначити учасників ІІ етапу конкурсу-захисту у відділенні екології та аграрних наук, секція охорона довкілля та раціональне природокористування Анастасію Сумцову (9 клас) та Надію Іщенко (10 клас); у секції агрономія – Дениса Яковенка (8 клас). У відділенні хімії та біології, секція медицини – Анастасію Коноз (9 клас).

Висловлюємо щиру подяку організаторам конкурсу ОЦПО та РТМ та особистоОксані Валеріївні Герасименко, завідуючій Сумським територіальним відділенням Малої академії наук України за вмілу організацію заходу.Окремі слова подяки заслуговують батьки, учителі та наукові керівники, які доклали чимало зусиль для підготовки учнів до щорічного інтелектуального змагання.

За підсумками конкурсу-захисту Анастасія Надточий здобула абсолютну перемогу в секції етнологія й має честь представляти Сумську область на всеукраїнському рівні.То ж побажаємо їй нових звершень й омріяних висот.

Зоя Драгун, директор СЮН


« повернутися

Вхід для адміністратора