A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Обласний семінар учителів зарубіжної літератури

Дата: 10.10.2019 09:59
Кількість переглядів: 29

09 жовтня 2019 року на базі закладів освіти району проходив обласний семінар учителів зарубіжної літератури  з теми «Використання проблемного навчання у процесі викладання зарубіжної літератури».  

Гостей району зустрічали завідувачка районноного методичного кабінету Плотнікова С.П. та директор Великописарівської школи Сидорова О.Ю. Теоретична частина заходу відбулася  у Великописарівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів у кабінеті зарубіжної літератури за круглим столом. Про особливості проблемного навчання, його мету і завдання розповіла методист СОІППО Чхайло Л.М. Учитель зарубіжної літератури Великописарівської школи Шевелєва Т.М. говорила про те, що літературна освіта тісно пов'язана з образотворчим  мистецтвом. І вихованці БДЮТ провели цікаву екскурсію картинною галереєю, де представлені картини художника-земляка  Нечвоглода М.М.

У Ямненській ЗОШ  разом з незмінним символом школи - совою, а сьогодні вона була  прянична (автор Тетяна Тутова),зустріли учасників семінару діти та директор школи Кальченко І.С.. На теоретичній частині семінару учителі брали участь в майстер класі щодо використання онлайн сервісу KLASS-time ( учитель Тутова Т.І.). Далі було прекрасне  дійство для душі.     Це були застиглі картини з літературних творів, які оживали від дотику ніжної і теплої руки Шевелєвої Т.М. Ось ожив фрагмент із повісті М. Твена «Пригоди Тома Сойєра» у майстерному виконанні учнів Пожнянського НВК (учитель Безкоровайна Г.І.), далі маленький, але яскраво виконаний епізод повісті Е.Портер «Поліанна»  учнями Великописарівської школи (учитель Бережна І.П.).  Ось красуня Оксана вихваляє себе перед дзеркалом, а Вакула скромненько милувався нею із повісті М. Гоголя «Ніч перед Різдвом» (учні Солдатського НВК, учитель Панова З.М.). З далекої планети у Ямненску ЗОШ  прибув маленький принц із філософської казки-притчи А. де Сент-Екзюпері  «Маленький принц», який ніжно і трепетно оберігав троянду від бур'янів. Майстерно виконав роль принца учень Добрянського НВК (учитель Зубатова С.П.). 

На завершення семінару  практичний психолог Доценко О.І. провела психологічний релакс «Асоціація уяви», де учителі представили себе трішки в іншому амплуа, але тема проблемного навчання була присутня.

Методист СОІППО Чхайло Л.М.  підвела  підсумки  та побажала успіхів у роботі, учасники семінару висловили свої враження. Але ж це Ямненська школа і не відвідати музей учасники семінару просто не могли. Тому екскурсія до шкільного музею відбулася. Програма  семінару повністю виконана.

Зав. РМК С.П. Плотнікова



« повернутися

Вхід для адміністратора