A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

11-класники вивчатимуть історію ПЦУ

Дата: 27.02.2019 10:08
Кількість переглядів: 42

Уже наприкінці цього навчального року 11-класники вивчатимуть історію створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки, де містяться інформаційні матеріали для вчителів щодо висвітлення цього питання для старшокласників, який був надісланий на школи, управління освіти та ІППО 26 лютого 2019 року.

«Створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію – важлива з історичної точки зору подія. Про те, що українська держава та духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках. Ця частина історії України вивчається у школах наприкінці навчального року – у квітні-травні. Для нас було принципово до цього часу надіслати вчителям інформаційні матеріали, якими вони можуть послуговуватися вже цьогоріч. Сам Наказ про зміну навчальних програм було підписано 21 лютого, і вже сьогодні, 26 лютого, ми надіслали матеріали. Це важливо, адже так вчителі зможуть зауважити зміни в програмі, а також підготуватися до висвітлення теми», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

З сайту МОН


« повернутися

Вхід для адміністратора