A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

ЗНО ДЛЯ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ – УЧАСНИКІВ СЕРТИФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 17.09.2019 10:12
Кількість переглядів: 35

Триває підготовка чергового етапу сертифікації – оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом незалежного тестування професійних компетентностей вчителів («ЗНО для вчителів»).

У тестуванні, яке відбудеться 31 жовтня 2019 року, візьмуть участь 23 сумських учителі. 

Лист-виклик для участі в незалежному тестуванні фахових знань і вмінь учасників сертифікації буде розміщено в особистому електронному кабінеті учасника сертифікації до 8 жовтня 2019 року. У листі-виклику буде зазначено час і місце проведення тестування.

Для вчителів Сумської області пункт тестування буде облаштовано у м. Суми на базі Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка (корпус А).

Для допуску до пункту тестування учасник сертифікації повинен пред’явити:

  1. документ, що посвідчує особу;

  2. лист-виклик для участі в незалежному тестуванні.

У разі відсутності документа, що посвідчує особу, учасник сертифікації не буде допущений до пункту тестування.

Загальна характеристика тесту незалежного тестування фахових знань та умінь учителів початкових класів, які виявили бажання взяти участь у сертифікації педагогічних працівників у 2019 році затверджена наказом Українського центру оцінювання якості освіти від 01.03.2019 № 35.

Відповідно до характеристики, загальна кількість завдань тесту складає 100. На їх виконання учасникам тестування буде відведено 180 хвилин. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту незалежного тестування, – 100.

Зміст тесту визначено Програмою незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів початкової школи, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України від 14.01.2019 № 33.

Тест незалежного оцінювання фахових знань та умінь учителів початкових класів складається із завдань однієї форми – завдань з вибором однієї правильної відповіді.

Завдання з вибором однієї правильної відповіді має основу та чотири варіанти відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник незалежного тестування вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей А.

Зазначене завдання оцінюють у 0 або 1 тестовий бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Визначатиме результати сертифікації спеціально створена експертна комісія при Міністерстві освіти і науки України, до якої увійдуть представники Українського центру оцінювання якості освіти, Державної служби якості освіти, Міністерства освіти і науки та громадськості.

Комісія встановлюватиме порогові бали з 2 етапів випробування: вивчення практичного досвіду та тестування. Сертифікацію пройдуть та отримають відповідний документ про це усі вчителі, які за кожною із цих складових набрали кількість балів, яка дорівнює або перевищує порогові бали.

Якщо учасник подолав поріг з тестування і не подолав поріг з вивчення практичного досвіду, комісія може прийняти рішення вивчити електронне портфоліо. За результатами цього розгляду комісія може прийняти рішення про успішне проходження учасником сертифікації.

Сертифікат не може бути виданий учаснику, який:

  1. не брав участі в одній зі складових сертифікації;

  2. не створив власне е-портфоліо та не завантажив його;

  3. проводив репетицію навчального заняття.

Підбиття підсумків сертифікації заплановано на кінець року. Тож вчителі матимуть достатньо часу для підготовки та проходження всіх етапів. З докладним описом кожного з етапів сертифікації та критеріями, за якими оцінюватимуться вчителі, невдовзі можна буде ознайомитися на сайтах МОН, УЦОЯО та ДСЯО.

Для тих учителів, які успішно пройдуть сертифікацію, передбачається щомісячна доплата в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховуватиметься як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої категорії.

Матеріал з сайту СОІППО http://soippo.edu.ua/index.php/home/3441-zno-dlya-uchiteliv-pochatkovoji-shkoli-uchasnikiv-sertifikatsiji-pedagogichnikh-pratsivnikiv 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора