A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Відзначили Всесвітній день водно-болотних угідь

Дата: 19.02.2019 11:00
Кількість переглядів: 31

2 лютого кожного року на честь підписання Рамсарської конвенції в Ірані у 1971 відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь.

Мета – збереження водно-болотних  угідь як середовища для водоплавних птахів та збереження і раціонального використання цих угідь шляхом місцевих, регіональних і національних дій та міжнародної співпраці, які будуть складовою збалансованого розвитку світу. Україна поновила своє членство  в конвенції у 1996 році та входить в число 169 країн – договірних сторін конвенції.

До відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь залучилися і учні закладів освіти  Великописарівського району.

Зокрема, 1 лютого в  Ямненській ЗОШ відбулося  засідання   круглого столу «Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього»  під керівництвом Бердіної І.О.  та вікторині «Хто мешкає на болоті?»

2 лютого вихованці  районної станції юних натуралістів розпочали свій день з перегляду   фільму  «Рік серед боліт» та виготовлення газети «День водно-болотних угідь». Керівник гуртка "Основи генетики" (Кузьменко Т.О.) за участі провідного фахівця з екології Гетьманського НПП Обідця М.П. провела гру-квест для своїх вихованців.

Класоводами  та класними керівниками  Великописарівської спеціалізованої школи проведені  класні години «2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь» у 1-4 класах та  «Значення водно-болотних угідь для збереження багатьох видів флори та фауни» у 5-11 кл.  Шкільний бібліотекар (Сіденко Г.І.)  ознайомила з «Конвенцією про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів".

Вчитель біології  Щетініна Л.М. (Солдатський НВК) провела екологічну годину «Збережемо водно-болотні угіддя» для учнів 6,8 класу.

До відзначення цього дня долучилися і учні Вільненського НВК. Для них проведений виховний захід «Майбутнє без водно-болотних угідь»

Крім цього, інформаційні матеріали були розміщені на стендах для публічної інформації в приміщеннях закладів освіти.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора