A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Відбувся   районний семінар  учителів   англійської мови   

Дата: 13.02.2020 11:14
Кількість переглядів: 38

12   лютого  2020   року  на базі    Пожнянського  навчально-виховного комплексу:загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів- дошкільного навчального закладу імені Героя Радянського Союзу Ф.В.Митрофанова відбувся районний семінар  учителів   англійської мови закладів загальної середньої освіти району.

Тема семінару - «Використання засобів емоційного впливу на учнів (художня проза,  поезія,  пісні, музика, живопис, художня фотографія) у навчанні англійської мови»

Відкрила семінар директор Пожнянського  навчально-виховного комплексу Міронова Т.М., яка познайомила присутніх з історією та традиціями закладу, побажала успіхів та приємного спілкування. Учні   звернулися з віршованими та музичними вітаннями до учасників семінару , подарували їм гарний настрій та сувеніри на згадку.

Продовжила роботу методист районного методичного кабінету Волошенко Н.О. Під її модераторством була здійснена практика «Ранкового кола» ( привітання, вправа  «Компліменти»),      окреслено  тему семінару (вправа  «Чарівна  скринька»).   Під час фрагменту тренінгового заняття з теми «Формувальне оцінювання учнів початкових класів» педагоги познайомилися з порадами щодо упровадження формувального оцінювання учнів початкових класів, основними методами зворотнього зв’язку на уроках.

Учитель Тарасова В.В. запросила переглянути   фрагмент уроку англійської мови з теми «Пори року. Погода» у   4 класі. Під час його проведення були використані різноманітні засоби та методи навчання, які забезпечили формування емоційної культури учнів, сприяли кращому засвоєнню програмового матеріалу ( пісні, музичні твори, живопис, ребуси, кросворди тощо).

Під час обговорення учасники семінару висловили вдячність педагогу за високий рівень володіння методикою та знання вікових, індивідуальних особливостей учнів. Багато форм роботи було визнано як вдалих та оригінальних.

Під час майстер- класу «Я роблю це так…»  Мовчан Л.Є., вчитель англійської мови Ямненської ЗОШ І-ІІІ ст., познайомила присутніх з власним досвідом використання живопису на уроках англійської мови    для учнів старшого шкільного віку.

Цікавий та змістовний виступ підготувала вчитель Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. Захарченко Н.О.  щодо «Методу портфоліо як засобу розвитку емоційної та інноваційної культури особистості».Були представлені зразки учнівських мовних портфоліо, послідовність їх укладання.

Захоплення та радість   викликало в учасників семінару   інсценування української народної  казки «Ріпка». Педагоги, використовуючи атрибути лялькового театру, перевтілювались, майстерно виконували свої ролі. Цю діяльність залюбки здійснюють і учні, тому досвід, отриманий на семінарі, знадобиться педагогам у власній роботі.

Методист районного методичного кабінету Волошенко Н.О. ознайомила присутніх з завданнями щодо  організації роботи літніх мовних таборів, участі у інтелектуальних та творчих конкурсах, проектах з англійської мови тощо та особливостями проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у 2019-2020 навчальному році.

По завершенню семінару були вироблені рекомендації та здійснився обмін думками.

Учасники семінару висловлюють щиру подяку адміністрації закладу, педагогічному та учнівському колективу за високий рівень організації та проведення даного методичного заходу.



« повернутися

Вхід для адміністратора