A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Підсумки Дня безпечного Інтернету у ЗЗСО

Дата: 07.02.2019 12:52
Кількість переглядів: 144

Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет – це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров"я та майбутнього.

5 лютого 2019 року всі закладах загальної середньої освіти  провели День безпечного Інтернету. Учні шкіл взяли активну участь у різноманітних заходах.  

Для наймолодших учнів проведені корисні урок-ігри «Безпечний Інтернет та правила роботи в ньому». Вчителі інформатики провели інформаційні хвилинки, на яких розповіли про можливості мережі Інтернет і про небезпеки, які можуть чекати там на дітей.

Для учнів середньої ланки проведені бесіди «Інтернет: користь чи шкода?», організовані літературні виставки «Подорож до Інтернет-імперії», розроблені  поради на тему «Мій безпечний Інтернет». Діти  переглянули   презентації «Інтернет: безпека та небезпека», відеоролики  «Бути захищеним в Інтернеті – просто» та долучилися до обговорення таких питань:

  •  кібер-атаки та інтернет-шахрайство;
  • соціальна інженерія: як хакери використовують вразливих людей;
  • як захистити себе при використанні Інтернету.

Також учні ознайомились з 10-ма  золотими правилами безпеки в Інтернеті.

З метою  формування у  старшокласників  уявлення  про актуальні ризики в Інтернеті, пов?язані з надсиланням власних інтимних фото, були організовані перегляд  відео  «Online сексуальне насильство над  дітьми в Інтернеті» , психологічні години та обговорення  презентацій з теми   «Інтимне селфі в Інтернеті - жарт  чи небезпечний ризик?».

 Для батьків діти отримали буклети «Діти та підлітки в Online».

Учні Правдинської школи-інтернату переглянули соціальний ролик «Інтернет. Правила безпечного користування», мультфільм «Казка про Інтернет», мультимедійну презентацію «Безпека в Інтернет просторі», взяли активну участь у годині спілкування «Знаємо. Передбачаємо. Уникаємо», тренінгових  заняттях «Подорож країною Інтернет»,  «Інтимні селфі в Інтернеті - жарт чи безпечний ризик»,  «Інтернет очима дорослих та дітей», інтерактивних заняттях «Комп’ютерна та Інтернет залежність - хвороби ХХІ століття», «Про загрози інтернет спілкування», акції «Безпечна закладка» та виготовили колажі «Правила безпечної поведінки в Інтернеті».

 



« повернутися

Вхід для адміністратора