A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Тиждень української мови та літератури у Вільненському НВК

Дата: 14.11.2018 13:15
Кількість переглядів: 40

Кожному народові дорога його мова. Без неї не може існувати народ, його культура. Вона є одним із найдивовижніших скарбів, які людина створила за свою історію. Українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу.

З метою пропагування української мови у Вільненському НВК був проведений тиждень української мови та літератури. Відкриття Тижня розпочалося урочистою загальношкільною лінійкою. Ведучі розповіли про значення мови в житті народу. Учитель української мови та літератури Звягінцева Л.І. ознайомила учнів та учителів з планом проведення тижня.   

Під час проведення «Тижня української мови та літератури» в НВК були організовані і проведені заходи, вікторини ,конкурс «Знавці українського слова» та відбувся І етап Міжнародного дитячого конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в яких активну участь взяли учні. Учасники мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови.  

А 9 листопада, у день Преподобного Нестора-Літописця, ми відзначили День української писемності та мови, мета якого: ознайомити учнів з виникненням писемності, показати красу і багатство мови, довести, що рідна мова – це духовна святиня, cприяти  розширенню словникового запасу школярів, розвитку творчих здібностей , бажанню берегти свою національну культуру, розвивати почуття національної гідності ,формувати комунікативну компетентність, виховувати любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова. Свято розпочалося Всеукраїнським радіодиктантом, який писали учні 5-9 класів та вчителі школи. Далі відбувся захід «Мова моя солов’їна». Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами та подяками. Учитель української мови та літератури висловила щиру вдячність усім учасникам за допомогу в організації та проведенні тижня.



« повернутися

Вхід для адміністратора