A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Навчання під час карантину: які є альтернативні форми

Дата: 18.03.2020 13:32
Кількість переглядів: 36

    З 12 березня 2020 року в Україні запроваджено карантин, зокрема,  й у всіх закладах освіти. Такі заходи мають убезпечити громадян від поширення коронавірусу.

 На карантині знаходяться   і заклади освіти Великописарівського району.  Наголошуємо, шановні батьки та дорогі діти, що карантин - це не додаткові канікули, отож навчання буде продовжуватись і далі. Але для цього  необхідно оволодіти новими  формами навчання, які вимагають більшої  самостійності. Сучасний світ регулярно підкидає нам нові виклики, тож дедалі актуальнішою стає навичка вміти швидко пристосовуватися до змін і бути гнучким. А для сфери освіти це питання особливо актуальне. Тритижневий карантин у школах і потреба швидко перейти на дистанційне навчання – це насправді серйозний виклик для  нашої системи шкільної освіти.  Та вирішення кожної проблеми дає   і  нові  можливості й гарний привід, щоб нарешті почати робити те, що давно стало на порі.  Так, учням необхідно   оволодіти навичками    самостійного навчання. Учителі ж мають нагоду  використати технології дистанційного й змішаного навчання.
    Відділ освіти Великописарівської райдержадміністрації рекомендував закладам загальної середньої освіти району перейти  на дистанційну форму навчання. Кожен заклад має можливість  самостійно визначити , яким чином    і за допомогою якого сервісу працювати. Це можуть бути відеоуроки або спільні чати. Усе залежить від можливостей вчителів  та  закладів освіти. Звісно, дистанційне навчання значно поступається очній формі навчання, але зберегти здоров’я дітей – найголовніша мета у цей непростий період. 
   На даний час  не визначено точно, як буде далі з навчанням наших дітей. Але, шановні батьки та випускники, пам’ятаймо про державну підсумкову атестацію та зовнішнє незалежне оцінювання, до яких треба готуватись.  Щоб  націлити на підготовку до ДПА і ЗНО  учнів,   виконати навчальні  програми заклади освіти на своїх сайтах розмістили інформацію про дистанційне навчання. 
   Нагадуємо, що  17 березня 2020  о 18:30 стартувала трансляція передач з підготовки до ЗНО під час карантину на телевізійному каналі «РАДА» та YouTube - каналі МОН. Трансляція курсів починається  лекціями з української мови та літератури, біології, математики й історії України.
Надалі навчання  проводитиметься за таким графіком:
-середа: 8.00-9.00 та 18.30-21.00
-четвер:8.00-9.00
-п'ятниця: 8.00-9.00 та 18.30-21.00
-субота та неділя:10.00-20.00 ( 6,5 годин  з перервами)

Також відеоуроки з предметів можна буде переглядати на Сумському каналі СТС з 18.03.2020
  Повні курси підготовки до ЗНО з тестами, завданнями і конспектами можна знайти на платформах онлайн-студій:
EdEra: ed-era.com
Prometheus:рrometheus.org.ua
BeSmart:deSmart.stuby
  Приємного і результативного вам самостійного навчання,  якісної підготовки до державної підсумкової атестації та  зовнішнього незалежного оцінювання й оволодіння новою інформацією.  Але  пам’ятайте про найголовніше – це збереження  здоров'я.  Тому    не забувайте про елементарні заходи і часто мийте руки, провітрюйте приміщення, повноцінно харчуйтеся та уникайте людних місць. Здоров'я вам і успіху.
 


« повернутися

Вхід для адміністратора