A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Регіональний семінар учителів історії

Дата: 28.04.2018 13:47
Кількість переглядів: 47

27 квітня на базі Великописарівської СШ І-ІІІ ступенів відбувся регіональний семінар учителів історії «Краєзнавча робота як один із аспектів формування сучасної моделі випускника – патріота України».

На семінар завітали вчителі з 12 наближених до Великописарівщини ОТГ, районів, міст Суми та Охтирка. Учасників семінару вітали начальник відділу освіти Дмитриченко С.О., заступник голови Великописарівської районної ради Каднисчанська В.І., заступник голови Великописарівської РДА Петренко М.П., методист СОІППО Третякова О.В., методист РМК Іншина Т.Ф., завідувач РМК Плотнікова С.П. та учні школи.

Досвідом роботи з даної теми з учасниками семінару поділилась Кривонос С.І., вчитель історії Великописарівської СШ І-ІІІ ступенів. Вона ж презентувала засідання учнівського клубу «Пошук».  Учениця 9 класу, Надточий Анастасія, презентувала власну науково-дослідницьку роботу «Купальська обрядовість Слобожанщини на матеріалах Великописарівщини», яка дала їй можливість вибороти почесне призове ІІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки, українських оберегів та прикрас в українському стилі продемонстрували разом зі своїми вихованками керівники гурткової роботи районної СЮН та БДЮТ Обідець К.О., Драгун З.П., Курило С.М

Для учасників семінару також було організовано екскурсію до місця героїчної загибелі у 1943 році генерала-майора Г.Я. Антонова, де Бантовим М.І., керівником ФГ «Мрія», встановлений меморіал на честь його героїчного подвигу під час захисту Великописарівщини. Сюрпризом для гостей від Бантова М.І. стало частування їх біля меморіалу гарячим чаєм та кондитерськими виробами власного виробництва ФГ «Мрія».

Учасники семінару познайомилися з багатою історією нашого рідного краю, з його звичаями, традиціями та обрядами. Оригінальні виступи учнів Братеничанського НВК під керівництвом вчителя Лазарашвілі О.Г. та Великописарівської СШ під керівництвом вчителя Обідець К.О. показали вчителям історії, як на Великописарівщині святкують прихід весни та свята Івана Купала.

Підсумки семінару підвела методист з історії СОІППО Третякова О.В. Задоволені семінаром, з позитивним настроєм та щирою вдячністю гості залишали наш район.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора