A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

У Раді зареєстрували законопроект про захист педагогів

Дата: 17.04.2019 14:17
Кількість переглядів: 37

10 квітня у Верховній Раді України зареєстрували проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників.

Законопроект розроблено з метою посилення законодавчого захисту педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників від погроз, образ, переслідування, фізичного насильства, встановлення додаткових гарантій щодо поваги до особистості, честі та гідності, справедливого і шанобливого ставлення до них з боку учасників освітнього процесу та інших осіб.

Також законопроект пропонує встановити адміністративну відповідальність за названі порушення. Окрім того, адміністративна відповідальність пропонується встановити за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів у закладах освіти.

За завдану фізичну чи психологічну шкоду педагогу через вищенаведені порушення пропонується штраф до 10 200 гривень. За такі порушення вчинені групою осіб або повторно протягом року  до 20 400 гривень.


« повернутися

Вхід для адміністратора