A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Відзначили День рідної мови

Дата: 22.02.2019 14:19
Кількість переглядів: 32

21 лютого у закладах освіти Великописарівського району відбулося свято рідної мови. Саме завдяки їй ми об’єдналися в один народ, в одну націю.

В Україні українська мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють ті, хто любить свою Вітчизну і гордиться її історією, хто не уявляє себе без причетності до свого великого волелюбного народу. З цієї нагоди вчителі української мови підготували та провели зі своїми учнями різні заходи.

У Вільненському НВК було проведене свято «Як парость виноградної лози, плекайте мову». В ньому взяли участь учні 4-9 класів(14 дітей). У їх виконанні прозвучали пісні, вірші, гуморески, інсценівки з творів видатних українських письменників про рідну мову. А вікторина «Знавці української мови» за правильні відповіді пригостила смаколиками. На завершення свята всі учні школи взялися за руки і об’єдналися в танці.

У Тарасівському НВК представлена презентація "Українська - мова єднання", відбулась літературно-музична композиція з фрагментами сценок з класичної літератури.

У Великописарівській школі у 1 - 11 класах відбувся єдиний тематичний урок "Відкрий, о рідно моя мово, свої скарбниці золо", флешмоб "Велична, щедра і прекрасна рідна мова". Учителі-словесники організували виставку тематичних шкільних газет і плакатів "Скарбниці мови рідної".

Також цікаві проведені у Ямненській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Добрянському , Солдатському, Пожнянському НВК, Попівській та Братеничанській філії, Правдинській школі-інтернаті.



« повернутися

Вхід для адміністратора