A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Відбувся районний етап обласного STEM-турніру

Дата: 04.03.2020 14:44
Кількість переглядів: 42

    Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової педмайстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки , молоді та спорту України від 22 вересня 2011 року № 1099, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2011 року за № 1318/20056, наказу Міністерства освіти і науки України від 06.08.2019 № 1077 « Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2019-2020 навчальному році», наказів Департаменту освіти і освіти від 06.09.2019 № 581-ОД « Про проведення обласного STEM-турніру» та відділу освіти Великописарівської районної державної адміністрації від  10.09.2019 № 305-ОД « Про проведення районного етапу обласного STEM-турніру», з метою виявлення, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді 04 березня 2020 року у приміщенні будинку дитячої та юнацької творчості відбувся даний захід.

      У ньому взяли участь три команди: «Стеміки» ( Великописарівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів), «Еврика» ( Солдатський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ), «Руйнівники міфів» ( Ямненська ЗОШ І-ІІІ ступенів). 

         Турнір- це унікальна форма змагання, яка поєднує інтелектуальні потреби учнів та вчителя. Готуючись до нього вся команда стає одним цілим..  Турнір- це гра. Пам’ятаючи про це, змагання було побудовано у формі наукової дискусії, де учасники обирали собі ролі « Доповідача», «Опонента», «Рецензента».У рамках даних ролей учні виконували певні  обов′язки, вчилися спілкуватися між собою та командою суперників, вести дискусію та відстоювати свою правоту. Всі ці навички знадобляться учасникам у самостійному, дорослому житті.

         За підсумками виступів та на підставі рішень журі перемогу здобула команда «Стеміки», яка нагороджена дипломом І ступеня, інші команди отримали грамоти за активну участь .

        Це перший досвід організації та проведення STEM-турніру.Тому надзвичайно корисно та  ефективно був проведений Мовчан О.М., яка має досвід роботи з даного питання, методистом Великописарівської районної станції юних натуралістів , аналіз дій, виконання ролей кожною командою, учасниками, дотримання Умов проведення турніру та регламенту виступів. Ці настанови стануть у пригоді вчителям-керівникам команд для подальшого упровадження STEM-освіти.

     Оргкомітет районного етапу обласного STEM-турніру дякує учасникам, керівникам команд, членам журі за активну участь у запровадженні нової форми інтелектуального змагання серед учнів, адміністрації закладів загальної середньої освіти, чиї команди брали участь у заході, керівництво ,  психолога будинку дитячої та юнацької творчості Віслову Н.Ю.,   соціального педагога Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Завалій Л.В. - за співпрацю та сприяння  в організації , проведенні турніру.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора