A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Вшанували людей похилого віку

Дата: 28.09.2018 15:20
Кількість переглядів: 43

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку — свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління.  Одна з головних цінностей людської моралі - повага до старших. Чисте і світле свято – це день літньої людини. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу.

Цей день — не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це роздуми щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку та розуміння поколінь.

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги, навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Нам,  молодим, старість вбачається такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди літніх людей.

У Будинку дитячоі та юнацької творчості пройшло свято «Мудрі та багаті літами» для людей похилого віку.

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова Великописарівської районної ради Дмитро  Дмитрович Сипко, побажавши всім здоров'я і довгих років життя.

Віршованим рядками вітали  бабусь  та дідусів учні 4-А класу (кер. Мохонько І.М.) . Свої музичні вітання дарували присутнім вихованці  вокального гуртка БДЮТ Глущенко Анастасія, Невесела Анастасія, Новосьолова Юлія, Ліснича Мілана, Шафіна  Владислава, Бодарєва Ріта, Примак  Валерія,  Пархоменко Марина (кер. Кучкова І.І.).

Ми мало замислюємося над тим, хто ж вони - люди похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Передусім це люди, які піднялися на найвищі  вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство — досвід, знання, уміння, мудрість. Але найголовніше — це покоління тих, хто пережив війни, голодомори, утиски та переслідування, безпідставні та безглузді втрати рідних. Цього не можна забувати. Пам'ятаймо і надалі про свій борг перед ветеранами та людьми поважного віку.  Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу й турботу, мали гідний рівень життя.

Ми маємо поважати дорогих нам рідних - людей похилого віку, бути чуйними у ставленні до них, бо це є наріжним каменем людяності. Поважаймо, шануймо, робімо добро!

  С. Курило , директор БДЮТ


« повернутися

Вхід для адміністратора