A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Законопроект про середню освіту: як зміниться школа? Коментар Л. Гриневич

Дата: 15.03.2019 15:42
Кількість переглядів: 33

Проект закону «Про повну загальну середню освіту», що доповнює закон «Про освіту» і дає реальні механізми для реалізації реформи  Нова українська школа для учнів, учителів, батьків та освітніх управлінців, подано Урядом на розгляд Верховної Ради України.

 

Законопроект має кілька магістральних напрямків, що стосуються як безпосередньо освітнього процесу, так і можливостей дітей із складними захворюваннями навчатись у лікувальних закладах, можливостей навчатись «материнською» мовою – за визнаними стандартами Євросоюзу і з одночасним оволодінням державною мовою, нових можливостей для вчителів щодо підвищення власної кваліфікації тощо.

За словами Лілії Гриневич, шкільна реформа – це забіг на довгу дистанцію. Саме тому надзвичайно важливо, щоб ідеї та архітектура освітньої реформи, механізми, які створюють нові, суголосні часу можливості для наших дітей, були чітко визначені та закріплені як стратегічний пріоритет держави на наступні роки, зокрема на рівні законів.

"У 2017 році парламент ухвалив Закон «Про освіту», що став фундаментом освітньої реформи. Саме завдяки його прийняттю, а також активній роботі усього Кабінету Міністрів, 1 вересня 2018 року наші першокласники прийшли навчатись у Нову українську школу – до підготовлених вчителів, за новим змістом освіти, у новому освітньому просторі. Але для повноцінного будинку фундаменту недостатньо, нам також потрібні механізми, які дадуть реалізуватись закладеним ідеям. І саме цією опорною стіною реформи має стати презентований сьогодні проект закону «Про повну загальну середню освіту», – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Матеріал з сайту http://osvita.ua/school/reform/64037/


« повернутися

Вхід для адміністратора