A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Cемінар для керівників гуртків та вчителів біології

Дата: 31.10.2019 16:10
Кількість переглядів: 34

31 жовтня 2019 року на базі СЮН відбувся  семінар з теми «Діяльність закладів освіти за еколого-натуралістичним напрямом в умовах розвитку ринку освітніх послуг».

Захід відбувся відповідно до планів роботи відділу освіти Великописарівської РДА та Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської районної ради Сумської області. Його мета - підвищення фахового рівня педагогів творчих учнівських об’єднань еколого-натуралістичного напряму та вчителів біології.

Крім вчителів біології Великописарівської СШ та Ямненської ЗОШ у  семінарі взяли участь учителі біології з м. Охтирки на чолі із завідувачкою міського методичного кабінету Міняйловою Н.М.

Програма семінару була дуже цікавою і насиченою. Методист Великописарівської СЮН  Ольга Мовчан  провела для гостей екскурсію відділами  навчально-дослідної земельної ділянки, а потім  разом з учнями Великописарівської СШ, вихованцями СЮН презентували науково – дослідницькі   роботи МАН України.  Це роботи «Природне землеробство на основі органічних грядок» Анастасії Сумцової, «Вирощування сіянців горіхів насіннєвим способом» Дениса Яковенка,  «Аналіз видового складу ефемерів та ефемероїдів Гетьманського НПП»  Надії Іщенко та «Вирощування хеномелесу японського насіннєвим способом» Дмитрія Гордієнка.

Директор СЮН Зоя Драгун познайомила гостей із роботою колективу щодо виявлення та здійснення супроводу розвитку здібностей вихованців, учнів закладів загальної середньої освіти. Наголосила, що позашкілля, дійсно є територією успіху. І про це свідчить кількість конкурсів, екологічних акцій, турнірів, в яких беруть участь учні і мають високі перемоги на обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах.

Також учасники семінару взяли участь у декількох екологічних іграх, які проводили Тетяна Кузьменко, Інна Бердіна Та Ольга Мовчан. Вікторія Тищенко провела майстер-клас по виготовленню оберега з осоки. Всі гості старались прикрасити свій оберіг заготовленим матеріалом. І в кожного він був особистий. По традиції на СЮН працював фітобар «Повна чашка благодаті».  Вікторія Бриль розповіла про різні трав'яні чаї та смаколики до них, а це сушені ягоди та фрукти, варення з соснових шишок, кульбаби та айви.

Гості були приємно вражені і роботою, яку проводить колектив СЮН, і зустріччю. Про це вони сказали по завершенню роботи семінару.



« повернутися

Вхід для адміністратора