A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Про посилення профілактичної роботи з попередження суїцидальної поведінки неповнолітніх

Дата: 17.03.2020 16:28
Кількість переглядів: 34

Останнім часом у соціальних мережах з’явилися віртуальні ігри для дітей та підлітків, дешляхом психологічного тиску неповнолітнім даються завдання, що спричиняють шкоду їх здоров’ю, а кінцевою метою є доведення до самогубства («Синий кит», «Тихий дом», «Разбуди меня в 4:20»). На сьогодні офіційно зафіксовано 2 випадки самогубств підлітків із Сумської області.

         За даними Департаменту кіберполіції Національної поліції України,в одній із таких спільнот виявлено більше 200 активних користувачів із України.

         З огляду на вищезазначене, Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації рекомендує посилити профілактичну роботу в закладах освіти  щодо попередження суїцидальної поведінки дітей та підлітків.  З цією метою пропонуємо:

  • ознайомити педагогів, батьків з інформацією про існування в соціальних мережах «груп смерті», що доводять дітей до самогубства; 
  • ознайомити батьків, педагогів з ознаками, що свідчать про приналежність дитини до групи, наявність у неїсуїцидальних намірів;
  • ознайомити батьків з телефоном «гарячої лінії» Департаменту кіберполіції України ((044) 374-37-21) або електронною адресою, за якою можна звернутися, щоб заблокувати «суїцидальну групу»(fag@cybercrim.gov.ua);
  •     ознайомити дітей та підлітків з правилами безпечного спілкування в інтернеті, способами реагування на інтернет-травлю, маніпуляції керівників небезпечних груп.

         Звертаємо увагу, що на сайті Міністерства освіти і науки України розміщено посібники, що пропонуються для використання батьками і педагогами для навчання дітей безпечному користуванню інтернетом.

Інформацію щодо безпеки молоді в он-лайні можна знайти також за посиланням: disted.edu.vn.ua/media/bp/html/vanhemmille.htm.

Крім того, нагадуємо про лист Міністерства освіти і науки України від 06.11.09 №1/9-768 «Про захист дітей та молоді від негативних інформаційних впливів».


« повернутися

Вхід для адміністратора