A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ В ДІЇ

Дата: 15.02.2022 15:57
Кількість переглядів: 64

Реформа шкільного харчування спрямована на формування безпечного та якісного харчування дітей, які і в майбутньому дорослому житті будуть дотримуватися його. У дітей ще зі школи формуватиметься один з ключових компонентів здорового способу життя. Та ще більше це те, що діти зможуть приносити його у власні родини. Дитина повертатиметься додому і розповідатиме про те, які нові страви подавали з нового меню. У свою чергу, батьки, маємо надію, будуть дослухатися і будуть переглядати, що саме вони купують у крамницях і чим годують дітей удома.

У закладах освіти Великописарівської селищної ради шкільні меню розроблені відповідно до норм, змінених у межах реформи шкільного харчування, та затверджені Держпроспоживслужбою. Постанова Кабінету Міністрів України № 305 включає новийПорядок організації харчування. За новими нормами суттєво зменшені такі небезпечні харчові речовини, як сіль та цукор. Введено більшу кількість корисних харчових продуктів, передбачено їх ротацію щодня чи протягом тижня. Зі шкільних їдалень зникнуть продукти, які не належать до корисних для здоров’я. Ковбасу, паштет, сосиски замінили стравами з риби та м’яса. Зникли солодощі, а також солодкі напої. Буде більше овочів, зокрема бобових, злакових, більше фруктів, кисломолочної продукції.

Кухарі готують нові страви з використанням рецептур збірника шкільного харчування Є. Клопотенка, що має позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Приготовлені страви стали кориснішими та мають естетичне оформлення при подачі. Для приготування страв використовується лише доброякісна продукція. При надходженні до закладу сировини та продуктів для приготування їжі ретельно перевіряється в постачальника їх якість, терміни виготовлення та реалізації. Відбувається контроль за умовами зберігання продуктів та сировини в коморі школи.

Систематично проводиться інформаційна робота щодо якісного та здорового харчування дітей у школах. На офіційних сайтах закладів розміщується інформація щодо харчування учнів у школі: меню та фото порцій, описи продуктів, інформація про страву, нормативні документи та виконання регіонального плану заходів щодо поліпшення організації харчування.


« повернутися

Вхід для адміністратора