A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Мовна онлайн естафета "Цікаве про українську мову"

Дата: 22.02.2022 09:47
Кількість переглядів: 82

21 лютого 2022 року центром професійного розвитку педагогічних працівників  спільно з педагогами закладів освіти було проведено мовну онлайн естафету «Цікаве про українську мову».

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Консультант Світлана Плотнікова, яка розпочала естафету, прокоментувала  деякі факти про українську мову, Любов Грицай представила цікавий матеріал щодо молодіжного сленгу як нової субкультури, Ірина Думчикова навчала учасників правильно говорити українською, а Ольга Недоцюк навела цікаві факти про псевдоніми відомих поетів. Продовжила мовну естафету Тетяна Вяліна з інформацією про букви українського алфавіту та Олена Морозова про «Кобзар» Т.Шевченка. Про красу української пісні розповіла Людмила Звягінцева, а потім із своїми  колегами  ще й заспівали. Естафету завершили Світлана Курило із талановитими вихованцями віршем про рідну мову. Захід був цікавим та красивим.

Мова - це свого роду душа народу: немає мови - немає народу.

Тому закликаємо всіх - бережімо рідну мову!


« повернутися

Вхід для адміністратора