A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

НАРАДА ДИРЕКТОРІВ

Дата: 03.06.2022 12:56
Кількість переглядів: 181

03.06.2022 року відбулася нарада директорів закладів освіти Великописарівської селищної ради. Обговорили питання щодо завершення 2021-2022 року та напрацювання моделі освіти на 2022-2023 навчальний рік у закладах освіти Великописарівської селищної ради, про проєкти освітніх програм та попереднє тижневе навантаження педагогічних працівників на 2022-2023 навчальний рік, про запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул 2021-2022 навчального року, про організацію роботи ЗДО улітку 2022 року, про визначення кандидатур на стипендію голови СОВА, про визначення кандидатур щодо нагородження грамотами ДОН СОДА, про курси півищення кваліфікації.

В умовах воєнного стану 2021-2022 навчальний рік учні закладів загальної середньої освіти Великописарівської селищної ради закінчують 8 червня 2022 року в дистанційному режимі без проходження державної підсумкової атестації.  

Рішення про переведення учнів до наступного класу приймає педагогічна рада відповідного закладу ЗЗСО. Якщо під час евакуації дитина не мала змоги навчатися дистанційно, то вона може залишатися для здобуття повторної освіти в тому ж самому класі на підставі заяви одного з батьків або інших законних представників дитини. 

Під час переведення на наступний рік навчання або вибуття зі школи учням, яких було зараховано до 1-го класу в 2018 році та наступних роках видається свідоцтво досягнень, учням 5-8 класів та 10 класів видається табель навчальних досягнень.

Керівникам ЗЗСО до 05.06.2022 подати до відділу освіти та спорту дату видачі документів випускникам про здобуття базової  середньої освіти та документи про здобуття повної загальної середньої освіти.

Свідоцтва про здобуття освіти випускникам видаватимуться тільки в закладі освіти. Замість випускника, документ про здобуття освіти у школі може отримати один із батьків або інша особа за довіреністю, посвідченою нотаріально.

Літнє оздоровлення дітей не заплановано в умовах воєнного стану, оскільки безпека дітей – понад усе. 

Порядком прийому до вищих навчальних закладів замість ЗНО визначено нову форму вступного випробування: національне мультимедійне тестування. Ним передбачено оцінювання результатів навчання з української мови, математики, історії. Національне мультимедійне тестування буде проводитися в три сесії:

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16-20 серпня;
  • спеціальна: 12-16 вересня. 

З 20 травня по 7 червня 2022 року абітурієнти на інформаційних сторінках підтверджують бажання взяти участь в НМТ. Треба звернути увагу на можливе коригування переліку населених пунктів, де проводитиметься  національне мультимедійне тестування, через нестабільний безпековий стан в країні.

Про роботу закладів дошкільної освіти влітку 2022 року

31.05.2022 року завершився навчальний рік у закладах дошкільної освіти Великописарівської селищної ради. На період дії воєнного стану в Україні можливо організувати чергову групу у ЗДО «Оленка» за умови, що батьки дітей дошкільного віку не менше ніж з 12 родин потребуватимуть такої послуги.

У зв?язку з цим керівникам ЗДО територіальної громади необхідно до 08 червня 2022 провести опитування батьків щодо відкриття чергової групи у ЗДО "Оленка» та до 10 червня 2022 надати підсумки опитування до відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради. 

Звертаємо увагу, що відповідно до методичних рекомендацій щодо здійснення освітньої діяльності з питань дошкільної освіти на період дії правового режиму воєнного стану (лист МОН України 1/3845-22 від 02.04.2022) в фокусі першочергової уваги мають бути діти передшкільного віку (5-6 років) та діти з особливими освітніми потребами.


« повернутися

Вхід для адміністратора