A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

ШАХОВИЙ ТУРНІР ПАМ'ЯТІ Василя Івановича Вінниченка

Шахи - інтелектуальний вид спорту. 7 квітня У Ліцеї імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради пройшов шаховий турнір пам'яті Василя Івановича Вінниченка. Дорослі та діти змагалися за звання кращих шахістів. Деякі спеціалісти стверджують, що шахам понад 5000 років! Не дивно, що сам винахід шахової гри, захований у сутінках стародавньої історії, обріс низкою цікавих фактів. Деякі вчені вважають, що сама назва шахи пішла від перської мови, і коли гравці здійснювали атаку на короля суперника зі словами «Шах і мат» в перекладі з перської це означало: «король помер».У шахах, як і у житті. Щоб зробити хід - потрібно подумати. Дуже круто, що і сьогодні багато молоді, дітей цікавляться цією грою. Переможці нагороджені ГРАМОТАМИ від судді НК України О.В. Вінніченка.

11:38 10.04.2023

БЕСІДА З ПИТАНЬ МІННОЇ БЕЗПЕКИ

До Міжнародного дня просвіти з питань мінної безпеки 03.04.2023 року відбулася онлайн зустріч колективу Великописарівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) Ромашка з представником ДСНС Луговим О.А., який ознайомив з вибухонебезпечними предметами та алгоритмом дій при виявленні їх.

15:02 07.04.2023

УЧАСТЬ ВИХОВАНЦІВ БДЮТ У КОНКУРСАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТА МІЖНАРОДНОГО РІВНІВ

Вихованці Великописарівського БДЮТ отримали відзнаки у всеукраїнській виставці-конкурсі дитячої творчості "Моя мрія".  Номінація: Декоративно-ужиткове мистецтво "Разом до Перемоги" ІІІ місце у - Сядри Дарини,  "Весна в Україні" - ІІІ місце у Скрипник Альони; ІІІ місце у Сядри Анжели; "Все буде Україна" - ІІ місце у Косюка Назара, ІІ місце у Пархоменко Маріни; "Одна мрія на всих " : І м. Новосьолова Юлія, ІІІ місце у Середи Крістіни; "Разом до Перемоги ! " - ІІ, ІІІ місця у вихованців гуртка "Креативне рукоділля".

10:46 07.04.2023

БЛАГОУСТРІЙ ТЕРИТОРІЇ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОЇ СЮН

Розпочалася справжня весна – і всі ми маємо багато клопотів, але не варто забувати, що кожного року навесні проводяться роботи з благоустрою. Саме від культури та свідомості жителів громади залежить їх благополуччя. З великим задоволенням ми споглядаємо квітники та чисті алейки. Тому на станції юннатів щодня кипить робота: упорядковуються клумби, органічні грядки наповнюються мульчею, висаджуються нові рослини біля оновленої огорожі. З задоволенням до роботи долучаються вихованці, адже вони справжні українці, які люблять чистоту й порядок.

10:38 07.04.2023

ПЕРЕМОЖНИЙ ВЕЛИКДЕНЬ

З метою залучення дітей до творчого пізнання культурної спадщини нашого народу,  розкриття    краси української обрядовості; поглиблення, розширення знань   про традиції святкування Великодня в Україні; розвивитку творчих здібностей дітей; виховування почуття патріотизму і любові до культурних скарбів українського народу, інтересу й повагу до народних традицій у Будинку дитячої та юнацької творчості проходить конкурс творчих робіт «Переможний Великдень».

10:33 07.04.2023

ВОЛОНТЕРСЬКІ МАЙСТЕР-КЛАСИ

Для підтримки бойового духу Захисників та Захисниць, у закладах позашкільної освіти проведені майстер-класи «Оберіг для воїна -захисника» (БДЮТ),  "Виготовлення родинних оберегів" (СЮН), де вихованці разом з місцевими волонтерами виготовляли "Ангелів-охоронців", обереги "Віяло" та "Коса".

10:30 07.04.2023

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ у 2022-2023 навчальному році

Упродовж останніх двох тижнів у відділі освіти та спорту Великописарівської селищної ради працювала атестаційна комісія ІІ рівня. У 2022/2023 навчальному році надійшло 11 заяв від педагогів для проходження чергової атестації на підтвердження чи підвищення категорій, звань та тарифних розрядів. Представлені характеристики педагогічних працівників ЗЗСО та ЗПО, висновки членів атестаційної комісії щодо вивчення досвіду роботи засвідчили високий фаховий рівень педагогів, володіння сучасними методами викладання у дистанційному форматі,  навички ораторського мистецтва, вміння аргументувати свою позицію, ділитися передовим педагогічним досвідом у фахових виданнях,  залучення учнів та вихованців до участі у конкурсах різних рівнів та напрямів. 

10:19 07.04.2023

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРОСВІТИ

4 квітня – Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки. Акція «Обережно – міни!». У цей день нагадаємо школярам головні правила безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами, тому важливо, щоб діти розуміли рівень небезпеки, були обачними та знали чіткий алгоритм дій у разі небезпечної знахідки. Здобувачі освіти 5-9 класів Вільненської філії приєдналися до написання диктанту «Пес Патрон застерігає» , який організовано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міністерством освіти та науки (МОН), Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Діти не тільки мали змогу перевірити свої знання з української мови ,а й отримали знання й навички з мінної безпеки.

16:43 04.04.2023

Настуність дошкільної та початкової освіти

Наступність між дошкільною та початковою освітою – це забезпечення неперервності здобуття людиною освіти. Наступність в освіті необхідна для створення єдиного освітнього процесу, що логічно продовжується від дитячого садка до школи. Цей процес допомагає досягти цілісного розвитку особистості. Саме з  питання «Формування ключових компетентностей дошкільника та НУШ як результат наступності» 31 березня 2023 року відбулося онлайн засідання  «круглого столу» вихователів дошкільних груп та вчителів початкової школи.

11:37 03.04.2023

Вхід для адміністратора