A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

Навчальний онлайн-курс на тему: Правила поводження з вибухонебезпечними предметами»

Державна служба України з надзвичайних ситуацій на виконання пунктів 17 та 21 розділу II протокольного рішення № 2 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 06.02.2023 (реєстраційний № 4055/0/1-23 від 07.02.2023). Спільно з Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» в рамках реалізації програми «Дивись під ноги! Дивись, куди ідеш» створено навчальний онлайн-курс на тему: Правила поводження з вибухонебезпечними предметами» (далі – онлайн-курс). Онлайн-курс безкоштовний, складається з п’яти коротких уроків і висвітлює головні питання про вибухонебезпечні предмети та правила поводження з ними. Після перегляду серій можна пройти тест та отримати відповідний сертифікат. З метою підвищення рівня обізнаності цивільного населення щодо ризиків, пов’язаних із поводженням із вибухонебезпечними предметами, та зведення до мінімуму людських жертв ДСНС просить забезпечити проходження персоналом онлайн-курсу. Онлайн-курс із мінної безпеки доступний на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло» за посиланням: https://courses.zrozumilo.in.ua/.../coursev1:eef.../course/. 

13:56 22.02.2023

Сильна мова - успішна держава

Під такою назвою проходив онлайн -марафон , присвячений Міжнародному дню рідної мови, який відзначають 21 лютого. Ініціатором проведення даного заходу став Великописарівський центр професійного розвитку педагогічних працівників. У заході взяли участь вчителі української мови і літератури, учні та вихованці закладів освіти, працівники Великописарівської публічної бібліотеки.

16:31 21.02.2023

21 лютого - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Сьогодні, міжнародний день рідної мови, свято української мови - одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою та багатьма іншими видатними українцями. Вітаю вас, дорогі друзі, з міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

11:30 21.02.2023

НМТ-2023

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти з метою інформування всіх зацікавлених щодо національного мультипредметного тесту 2023 року рекомендує ознайомитись із презентацією з відеокоментарями «НМТ-2023: ви запитуєте — ми відповідаємо» від Українського центру оцінювання якості освіти (https://www.youtube.com/watch?v=MqQ0q8C3614). У презентації надані відповіді на питання: чим НМТ-2023 відрізнятиметься від минулорічного, якими будуть зміст, структура й оцінювання кожного предмета НМТ, як відбуватиметься реєстрація для участі у вступному випробуванні, коли і де потенційні учасники / учасниці проходитимуть тестування та як визначатимуть результати для вступу – відповіді на ці питання. У разі виникнення питань просимо звертатися до Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

16:05 16.02.2023

ДЕНЬ ЄДНАННЯ

16 лютого українці вдруге в історії відзначають ДЕНЬ ЄДНАННЯ. Ми всі - одна сім'я. Єдина ми родина - Мільйони різних "Я", А разом - Україна! Учні та вихованці закладів освіти Великописарівської селищної ради долучилися до акції "Долоньки миру"

15:33 16.02.2023

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЛАТФОРМИ МРІЯ

 15 лютого 2023 року відділом протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України для педагогів та учнів 7-11 класів проведена презентація платформи "Мрія". Для протидії російським окупантам на інформаційному фронті Департаментом кіберполіції створено та підтримується проєкт «МРІЯ» StopRussiaChannel (https://t.me/stoprussiachannel), який обʼєднує небайдужих громадян у напрямку протидії дезінформації, а також російській пропаганді у мережі Інтернет.

15:19 15.02.2023

ПЛАТФОРМА MRIYA: СИНЕРГІЯ КІБЕРПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ТА ВОЛОНТЕРІВ У ПРОТИДІЇ РОСІЙСЬКИМ ОКУПАНТАМ У МЕДІА-ПРОСТОРІ

Для протидії російським окупантам на інформаційному фронті Департаментом кіберполіції створено та підтримується проєкт «МРІЯ» StopRussiaChannel (https://t.me/stoprussiachannel), який обʼєднує небайдужих громадян у напрямку протидії дезінформації, а також російській пропаганді у мережі Інтернет.

14:50 15.02.2023

Міжнародний день жінок та дівчат

Міжнародний день жінок та дівчат у науці. 11 лютого у світі відзначається Міжнародний день жінок та дівчат у науці. Свято запроваджене резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року. Цього дня ООН закликає всі держави та організації сприяти рівній участі чоловіків та жінок у дослідженнях, їхньому просуванню в науці та в інших галузях, пов’язаних з розвитком наукових знань. Це свято вже зарекомендувало себе як один із важливих механізмів привернення уваги до проблеми ґендерної рівності у суспільстві. Українські жінки ніколи не відставали від світових тенденцій, і нам дійсно є чим пишатися. За посиланням ви можете познайомитися з відомими українками-науковицями та їхніми винаходами https://rubryka.com/article/ukrainian-women-in-science/

10:52 10.02.2023

ЗАВЖДИ ПОРУЧ

У закладах освіти громади реалізовується проєкт "Завжди поруч". Не можна нав‘язувати допомогу тим, хто її не бажає, але завжди треба бути з тими, хто цього потребує… Важливо, щоб педагоги були обізнані щодо того, якою має бути підтримка дитини у стресовій ситуаціі.

14:53 31.01.2023

РОДИННИЙ МАЙСТЕР-КЛАС

Постійне перебування у зоні бойових дій впливає на кожну людину, особливо дітей. Через брак спілкування можуть виникати безліч проблем. Тому на часі, важливо, враховуючи безпекову ситуації, організовувати родинні зустрічі. У рамках декади предметів математично - технологічного циклу Великописарівського ліцею, відбувся позакласний захід з робототехніки "Родинний майстер-клас" під керівництвом Тетяни ФРОЛОВОЇ

14:44 31.01.2023

Вхід для адміністратора