A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

УЧИТЕЛЬ РОКУ - 2023

Освітяти мужньо тримають свій фронт! 30 січня відбулося відкриття першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023». Незважаючи на складні умови сьогодення, учителі Великописарівського Ліцею І. М. Середи Великописарівської селищної ради Сумської області беруть участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2023», з метою підвищення престижності професіі вчителя в суспільстві. З 31.01 по 22.02 2023 року конкурсні випробування у номінації «Початкова освіта» пройдуть Тутова Т.Г., та Міняйло Т.В., учителі початкових класів, у номінації «Фізична культура» - Кулик М.П., учитель фізичної культури. Бажаємо нашим педагогам ПЕРЕМОГИ!

09:49 31.01.2023

КРУТИ – і сум, і біль, і вічна слава України

29 січня 1918 року в історії України з'явилася нова сторінка, полита молодою кров'ю, назва якої – Крути. З метою вшанування студентів-гімназистів у Вільненській філії серед учнів 5 класів проведено Годину спілкування «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України». Діти ознайомилися з історичними фактами перебігу цих страшних подій в історії України, переглянули відеоролик «Бій під Крутами», хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих студентів-гімназистів. Завершився захід онлайн-вікториною, яку присвячено пам’яті героїв Крут.

15:01 29.01.2023

Про сертифікацію в 2023 році

Про сертифікацію в 2023 році Цьогоріч реєстрація вчителів початкової школи для проходження сертифікації триватиме з 30 січня по 13 лютого 2023 року й проходитиме у два етапи:

15:24 26.01.2023

Національний мультпредметний тест -2023

НМТ міститиме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика. Предмет, тестування з якого вступник бажатиме пройти на вибір, він зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ. 

12:36 24.01.2023

ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 р. Девізом виховної години «Єдина країна – єдиний народ» , яку було проведено 20 січня серед учнів 5 класу Вільненської філії Ямненського ЗЗСО ім.І.О.Мусієнка стали рядки : «Буду патріотом неньки – України, бо немає кращої на землі країни!» . Мета заходу : поглибити знання дітей про історію виникнення свята Соборності України; ознайомити з цікавими фактами про Україну; державної мови, прививати обов'язок - берегти і зміцнювати рідну державу; виховання в учнів любові до Батьківщини, українського народу, патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики. Діти висловлювали свої думки щодо очікування від виховної бесіди, дізналися про історію виникнення свята, розшифровували слово «соборність», відгадували загадки про державні та народні символи України , провели вікторину «Соборна духом Україна», передивились відеоролики та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв за волю нашої Батьківщини . Пам’ятайте, діти, що ви – майбутнє України. А Україна – це ви. Тож своїми здобутками примножуйте її культуру, а своїми досягненнями прославляйте її. Будьте гідними своїх предків, своєї історії, шануйте себе і шановані будете іншими.

15:42 20.01.2023

21 січня - міжнародний день обіймів

 21 січня весь світ святкує чудове свято - Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Вчені довели, що справжні теплі обійми допомагають покращити роботу нервової системи, впоратися з життєвими негараздами та просто роблять людей щасливішими. За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей.

11:57 20.01.2023

ПРО ЩО МРІЮТЬ ДІТИ?

До Дня Святого Миколая та напередодні Новорічних свят у Будинку дитячої та юнацької творчості відбулися заходи для вихованці закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти: конкурс дитячої творчості "Новорічна мрія", флешмоб фото малюнків "Диво на Миколая".

07:48 18.01.2023

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ МАН УКРАЇНИ

11.01.2023 року відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Конкурс-захист було проведено у дистанційній формі. Під час заходу учасники захищали науково-дослідницькі роботи в 2-х наукових секціях відділення "Комп'ютерних наук" у вигляді постерного захисту та конференції. Переможці нагороджені Грамотами відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради.

08:28 12.01.2023

Обмін досвідом роботи

06.01.2022 року вчителі математики, фізики, інформатики мали можливість поділитися досвідом роботи  з організації дистанційного навчання «Сучасний урок: проблеми, пошуки, знахідки, перспективи. Використання застосунків у практичній  діяльності педагогів» .

10:06 09.01.2023

Вхід для адміністратора