A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА НА УМОВАХ СПІВФІНАНСУВАННЯ ПРИДБАЛА ШКІЛЬНИЙ АВТОБУС

Відповідно до Розпорядження КМУ від 15 грудня 2021 р. № 1662-р "Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році та перерозподіл деяких видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2021 рік" із змінами, внесеними згідно з Розпорядженням КМ № 762-р від 27.08.2022, з метою оновлення автобусного парку в 2022 році придбано шкільний автобус на умовах співфінансування 50/50 (кошти державної субвенції/кошти місцевого бюджету) для опорного закладу Ліцею імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради Сумської області. 

08:22 27.12.2022

КАНІКУЛИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

У закладах освіти з 24.12.2022 року по 08.01.2023 року організовані зимові канікули. Під час канікул проводяться заходи як в он-лайн так і у оф-лайн режимах. Учні задіяні у віртуальних подорожах, тематичних заходах до Новорічних та Різдвяних свят, конкурсах, іграх, вікторинах, перебіг яких можна переглянути на сторінках закладів освіти у соціальній мережі Facebook. Робота гуртків та спортивних секцій відбувається за розкладом СЮН, БДЮТ та ДЮСШ. До новорічних свят діти отримують новорічні подарунки у всіх закладах освіти від спонсорів. Педагогічні працівники БДЮТ отримали сертифікати учасників методологічного семінару з позашкільної освіти з теми: "Туристсько-краєзнавчий напрям позашкільної освіти:теорія і практика". Педагогічні працівники СЮН отримали сертифікати пресконференції "Позашкільна освіта – 2022: десять звершень".

08:36 26.12.2022

РЕАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ у сфері освіти

Розпорядженням голови Сумської ОДА/ОВА №461-ОД від 20.12. 2022 у зв'язку зі зміною типу назв закладів загальної середньої освіти Великописарівської селищної ради переоформлено ліцензії  на провадження освітньої діяльності Ліце. імені І.М. Середи та Ямненського закладу загальної середньої освіти. Розпорядженням визначені рівні освіти, які провадять заклади: дошкільна, початкова, базова середня, профільна середня освіта.

11:11 21.12.2022

СТВОРЕННЯ ІНКЛЮЗИВНОГО СЕРЕДОВИЩА У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Великописарівська селищна рада реалізовує державну політику щодо створення умов для дітей з особливими освітніми потребами. Для зручності переміщення дитини з обмеженими можливостями придбано сходовий підйомник для Ямненського закладу загальної середньої освіти імені І. О. Мусієнка . Вартість закупівлі склала 74 700 грн.

10:20 19.12.2022

ДО ДНЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

ВИХОВАНЦІ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОЇ СТАНЦІЇ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ були слухняними і чемними у 2022 році, закладали досліди, створювали прикраси на ялинку незламності, брали участь у різноманітних майстер-класах. Тому з радістю отримали подарунки від ВАДИМА ВАЩЕНКА, нашого земляка, депутата Сумської обласної ради

10:13 19.12.2022

ПРИДБАНО НАБОРИ КОНСТРУКТОРІВ ДЛЯ НАВЧАННЯ РОБОТОТЕХНІКИ ДЛЯ ЛІЦЕЮ ІМЕНІ І.М. СЕРЕДИ

Відповідно до Концепції нової української школи, відповідно змісту Державного стандарту базової середньої освіти, де зазначені вміння «використовувати цифрові технології в сучасному виробництві, зокрема робототехніці тощо», в інформатичній галузі – «послуговуватися технологічними знаряддями й пристроями, у тому числі робототехнічними, з метою залучення до формування власної наукової культури, культурних цінностей науки, у тому числі з використанням STEM (STREAM) – підходу, Великописарівська селищна рада забезпечує впровадження STEM-освіти у Ліцеї імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради Сумської області. КУ "Централізована бухгалтерія відділу освіти, молоді та спорту" здійснила закупівлю наборів робототехніки на суму 70 708 гривень.

10:11 19.12.2022

БЛАГОДІЙНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОЄКТ

Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищноі ради, його філії  та Ямненський заклад загальної середньої освіти імені І.О. Мусієнка Великописарівської селищної ради долучилися до благодійного освітнього проекту Flowers4School, спрямованого на озеленення українських шкіл та садочків. Ініціювали їі підприємці від асоціації квіткових виробників із України та Нідерландів.

11:14 12.12.2022

СПІЛЬНО ДО НАВЧАННЯ

Унікальна платформа для батьків та вчителів, створена «Освіторією» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за підтримки Міністерства освіти і науки України. Тут ви знайдете відповіді на найпоширеніші питання стосовно навчання в Україні та за кордоном під час воєнного стану, інформацію про можливості та допомогу, а також експертні матеріали від Оcвіторія Медіа. Сайт є безкоштовним та постійно оновлюється.

10:15 08.12.2022

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

Працівники відділу освіти та спорту, служби у справах дітей, центру професійного розвитку педагогічних працівників, учні, батьки та педагоги закладів освіти Великописарівської селищної ради долучилися до флешмобу у День української хустки. Українська хустина, дівоча і жіноча прикраса,незмінна супутниця у житті прекрасної половини людства,оспівана у піснях, завжди була вагомим доповнюючим елементом жіночого народного одягу.

10:09 07.12.2022

1 ГРУДНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ

Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятого у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головна мета - звернути увагу суспільства на цю проблему. ВІЛ/СНІД, попри значні досягнення науки і медицини, продовжує бути однією зі значних проблем людства та громадського здоров’я.

11:44 01.12.2022

Вхід для адміністратора