A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

ВІДКРИТА ПЕРШІСТЬ З ЛИЖНИХ ГОНОК

Великописарівська ДЮСШ провела відкриту першість з лижних гонок серед учнів закладів загальної середньої освіти. В змаганнях взяли участь команди Ліцею імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради, Заводського ліцею Кириківської селищної ради, Солдатського ЗЗСО Тростянецької громади та Великописарівської ДЮСШ.

16:03 09.02.2024

МОТОРИКА РУК

А ви знали, що ігри з крупами корисні для розвитку дитини? Ігри з крупами допомагають сенсорно пізнавати предмети і речовини, розвивати дрібну моторику , чуттєве сприйняття, фантазію та уяву. Має медитативний і заспокійливий ефект і, звісно, такі ігри - це ще і неймовірно весело і просто чудовий спосіб проведення часу.

15:55 09.02.2024

ВИХОВНІ ГОДИНИ В ЛІЦЕЇ

Місяць лютий(tornado) зовсім не лютує(smiley), коли це стосується виховного процесу у Ліцеї імені І.М. Середи Великописарівська територіальна громада Сумської області. У рамках тематичного періоду «Що внутрішня, що зовнішня краса тобі дарована, людино!» класні керівники, працівники психологічної служби приділили увагу толерантному спілкуванню, правилам етикету, гостинності та іншим проявам внутрішньої краси людини. Про красу рукотворного мистецтва на своїх уроках захопливо розповіли учителі мистецької галузі Артюшенко Т.М. та Кучкова І.І.

15:47 09.02.2024

ТВОРЧІ ЗДІБНОСТІ ЮНИХ ХУДОЖНИКІВ

Образотворче мистецтво має велике значення для розвитку в дітей художньо-естетичного смаку, почуття прекрасного, відчуття краси й гармонії. Мистецтво впливає на душу дитини, торкається потаємних глибин її душі, збагачує емоційно-почуттєву сферу, впливає на психологічний стан, допомагає зняти стрес. У Ліцеї імені І.М.Середи Великописарівська територіальна громада на уроках образотворчого мистецтва завжди панує позитивний настрій. Під керівництвом досвідченого педагога Артюшенко Тетяни Макарівни учні використовують різні види художніх технік і матеріалів. Це допомагає дітям краще реалізувати свої художньо-творчі здібності, можливості, а головне- дарує їм радість творчості та емоційного задоволення. Створюється великий простір для злету творчої думки, художніх дослідів, експериментів. У дітей визначається улюблена манера зображення, уподобання, смаки. Учні створюють оригінальні живописні, графічні, декоративні, скульптурні композиції. Уроки образотворчого мистецтва впливають на емоційне розвантаження дітей, покращення настрою, забезпечення емоційного комфорту.

15:39 09.02.2024

УЧАСТЬ У ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ

Команда легкоатлетів Великописарівської ДЮСШ взяла участь в чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків та дівчат 2007-2008 років народження в м. Київ. Кращий результат показав Молчан Ярослав, який на дистанціях 2000 метрів з перешкодами та 3000 метрів виборов сьомі місця.

16:06 07.02.2024

ПТАХИ - НАШІ ДРУЗІ

Птахи - наші друзі. Вони прикрашають наше життя . З ними легше живеться. Від їхнього співу піднімається настрій.Вони людям дарують естетичну насолоду.Дають хороший спосіб побороти стрес і гармонізувати свої думки. Пернаті друзі відіграють важливу роль в екосистемі,знищуючи шкідників та оздоровлюючи зелені насадження ,приносячи цим велику користь.

16:10 05.02.2024

ТАЛАНОВИТІ ДІТИ ВЕЛИКОПИСАРІВЩИНИ

Вітаємо талановитих вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості Великописарівської селищної ради - юних художників та учасників конкурсу (кер. Тетяна Артюшенко ) з перемогами у ІХ виставці- конкурсі робіт з дизайну, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва "За світлом Різдвяної зорі 2024" "ЗА СВІТЛОМ РІЗДВЯНОЇ ЗОРІ"-2024 Свято Стрітення для учасників виставки-конкурсу доповнилось ще однією яскравою подією - відкриттям виставки творів переможців та учасників 2024 року ! Картинна галерея НЗ "Давній Галич" м.Галича люб'язно відчинила свої двері перед юними талантами з усіх куточків України, котрим всупереч воєнним реаліям вдалось взяти участь у виставці.

16:15 02.02.2024

САМООСВІТА ВЧИТЕЛІВ

Самоосвіта вчителів на канікулах. Люди інших професій уявляють учительську роботу на канікулах досить своєрідно. Більшість думає, що педагоги в цей час мають багато вільного часу, адже відсутній режим із щоденними дзвінками з уроку й на урок.Однак для вчителів канікули - це період підбиття підсумків моніторингів досягнень, проведення та участь у планових освітніх заходах для учнів та педагогів, підготовка до наступного навчального періоду, час розвитку професійних навичок. Не  стали винятком і зимові канікули 2023-2024 навчального року. Учителі ліцею взяли активну участь у засіданнях професійних спільнот, на яких обговорили успіхи та проблеми й запланували свої подальші дії в ІІ семестрі. Під час засідання професійної спільноти вчителів природничих дисциплін 10 січня 2024 року розглянуто питання щодо корекції календарних планів із предметів природничих дисциплін відповідно до програмових вимог та педагогічних втрат. Також відбувся обмін досвідом в умовах онлайн-навчання «Я це роблю так…».  З метою організації ефективної діяльності учасників освітнього процесу започатковано створення каталогу інтернет-ресурсів, накреслено плани освітніх заходів у рамках декади природничих дисциплін в умовах онлайн на території бойових дій.

19:24 16.01.2024

СЕРТИФІКАЦІЯ - 2024

Наказом Міністерства освіти і науки України від 01.12.2023 № 1464 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році» визначено категорії педагогічних працівників, що можуть пройти сертифікацію у 2024 році: учителі початкових класів; учителі математики, української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти; учителі навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство». Наказом установлено, що реєстрацію педагогічних працівників, які виявили бажання пройти сертифікацію у поточному році, буде проведено з 15 до 30 січня 2024 року. Охочі зареєструватися для проходження сертифікації педагогічних працівників мають не тільки заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується з використанням спеціального сервісу, розміщеного на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в рубриці «Сертифікація педагогічних працівників», а й надіслати комплект реєстраційних документів на адресу, зазначену в реєстраційному повідомленні. Про особливості процедури реєстрації, коли відбудуться основні етапи сертифікації та на що потрібно зважати, готуючись до незалежного тестування, можна ознайомитися за посиланням: https://testportal.gov.ua/sertyfikatsiya-2024-za-tyzhden-reyestratsiya/

15:56 12.01.2024

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ МАН УКРАЇНИ

11 січня 2024 року на базі Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради Сумської області відбувся селищний І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. У захисті взяли участь вихованці Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради Сумської області, вони ж є учнями Ліцею імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради Сумської області. Члени гуртка «Освітня робототехніка», керівник Фролова Т. В., представили свої роботи по двох секціях: «Системи технологій штучного інтелекту» та «Навчальні, ігрові програми та віртуальна реальність». Засідання було проведено у дистанційній формі у вигляді постерного захисту та конференції. Журі відзначили різноманітність тематики дослідницьких робіт, їх практичну спрямованість, уміння учасників конкурсу аргументовано доводити своє бачення, аналізувати, робити висновки та підставі експериментальних досліджень та визначили переможців конкурсу-захисту І етапу: Фролов Владислав Володимирович (9-Аклас) (робота «Розробка движка для нейромережі», секція – системи технологій штучного інтелекту). Клець Дмитрій Сергійович (7 клас) (робота «Використання віртуальних LEGO конструкторів для дистанційного навчання», секція - навчальні, ігрові програми та віртуальна реальність.) Дякуємо всім хто долучився до роботи та організації проведення засідання. Юним науковцям бажаємо успіхів, натхнення, сміливості, досягнення цілей та нових перемог у їх важливій роботі в ролі молодих дослідників!

16:01 11.01.2024

Вхід для адміністратора