A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

ПТАХИ - НАШІ ДРУЗІ

Птахи - наші друзі. Вони прикрашають наше життя . З ними легше живеться. Від їхнього співу піднімається настрій.Вони людям дарують естетичну насолоду.Дають хороший спосіб побороти стрес і гармонізувати свої думки. Пернаті друзі відіграють важливу роль в екосистемі,знищуючи шкідників та оздоровлюючи зелені насадження ,приносячи цим велику користь.

16:10 05.02.2024

ТАЛАНОВИТІ ДІТИ ВЕЛИКОПИСАРІВЩИНИ

Вітаємо талановитих вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості Великописарівської селищної ради - юних художників та учасників конкурсу (кер. Тетяна Артюшенко ) з перемогами у ІХ виставці- конкурсі робіт з дизайну, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва "За світлом Різдвяної зорі 2024" "ЗА СВІТЛОМ РІЗДВЯНОЇ ЗОРІ"-2024 Свято Стрітення для учасників виставки-конкурсу доповнилось ще однією яскравою подією - відкриттям виставки творів переможців та учасників 2024 року ! Картинна галерея НЗ "Давній Галич" м.Галича люб'язно відчинила свої двері перед юними талантами з усіх куточків України, котрим всупереч воєнним реаліям вдалось взяти участь у виставці.

16:15 02.02.2024

САМООСВІТА ВЧИТЕЛІВ

Самоосвіта вчителів на канікулах. Люди інших професій уявляють учительську роботу на канікулах досить своєрідно. Більшість думає, що педагоги в цей час мають багато вільного часу, адже відсутній режим із щоденними дзвінками з уроку й на урок.Однак для вчителів канікули - це період підбиття підсумків моніторингів досягнень, проведення та участь у планових освітніх заходах для учнів та педагогів, підготовка до наступного навчального періоду, час розвитку професійних навичок. Не  стали винятком і зимові канікули 2023-2024 навчального року. Учителі ліцею взяли активну участь у засіданнях професійних спільнот, на яких обговорили успіхи та проблеми й запланували свої подальші дії в ІІ семестрі. Під час засідання професійної спільноти вчителів природничих дисциплін 10 січня 2024 року розглянуто питання щодо корекції календарних планів із предметів природничих дисциплін відповідно до програмових вимог та педагогічних втрат. Також відбувся обмін досвідом в умовах онлайн-навчання «Я це роблю так…».  З метою організації ефективної діяльності учасників освітнього процесу започатковано створення каталогу інтернет-ресурсів, накреслено плани освітніх заходів у рамках декади природничих дисциплін в умовах онлайн на території бойових дій.

19:24 16.01.2024

СЕРТИФІКАЦІЯ - 2024

Наказом Міністерства освіти і науки України від 01.12.2023 № 1464 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році» визначено категорії педагогічних працівників, що можуть пройти сертифікацію у 2024 році: учителі початкових класів; учителі математики, української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти; учителі навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство». Наказом установлено, що реєстрацію педагогічних працівників, які виявили бажання пройти сертифікацію у поточному році, буде проведено з 15 до 30 січня 2024 року. Охочі зареєструватися для проходження сертифікації педагогічних працівників мають не тільки заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується з використанням спеціального сервісу, розміщеного на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в рубриці «Сертифікація педагогічних працівників», а й надіслати комплект реєстраційних документів на адресу, зазначену в реєстраційному повідомленні. Про особливості процедури реєстрації, коли відбудуться основні етапи сертифікації та на що потрібно зважати, готуючись до незалежного тестування, можна ознайомитися за посиланням: https://testportal.gov.ua/sertyfikatsiya-2024-za-tyzhden-reyestratsiya/

15:56 12.01.2024

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ МАН УКРАЇНИ

11 січня 2024 року на базі Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради Сумської області відбувся селищний І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. У захисті взяли участь вихованці Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради Сумської області, вони ж є учнями Ліцею імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради Сумської області. Члени гуртка «Освітня робототехніка», керівник Фролова Т. В., представили свої роботи по двох секціях: «Системи технологій штучного інтелекту» та «Навчальні, ігрові програми та віртуальна реальність». Засідання було проведено у дистанційній формі у вигляді постерного захисту та конференції. Журі відзначили різноманітність тематики дослідницьких робіт, їх практичну спрямованість, уміння учасників конкурсу аргументовано доводити своє бачення, аналізувати, робити висновки та підставі експериментальних досліджень та визначили переможців конкурсу-захисту І етапу: Фролов Владислав Володимирович (9-Аклас) (робота «Розробка движка для нейромережі», секція – системи технологій штучного інтелекту). Клець Дмитрій Сергійович (7 клас) (робота «Використання віртуальних LEGO конструкторів для дистанційного навчання», секція - навчальні, ігрові програми та віртуальна реальність.) Дякуємо всім хто долучився до роботи та організації проведення засідання. Юним науковцям бажаємо успіхів, натхнення, сміливості, досягнення цілей та нових перемог у їх важливій роботі в ролі молодих дослідників!

16:01 11.01.2024

І МІСЦЕ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ АКЦІЇ-ЗМАГАННІ ДЕНЬ ЮНОГО НАТУРАЛІСТА

З метою активізації роботи з учнівською та студентською молоддю щодо формування екологічної культури, залучення до практичної природоохоронної діяльності та інших біологічних напрямів, підвищення ефективності навчальнодослідницької роботи вихованців, учнів та студентів на навчально-дослідних земельних ділянках і задоволення потреб у професійному самовизначенні та творчій самореалізації, у 2023 році була проведена щорічна Всеукраїнська акція-змагання «День юного натураліста». Нагороджено грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти та науки України за змістовну роботу щодо вивчення та збереження природи рідного краю переможців Всеукраїнської акції-змагання «День юного натураліста» у 2023 році за зайняте перше місце вихованців гуртків “Природа рідного краю”, “Юні біологи”, “Горщечкові рослини”, “Юні натуралісти-дослідники” Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради Сумської області. Харитошину Валентину Юріївну, Курило Юлію Віталіївну, Коноз Валентину Станіславівну, Доценко Олену Іванівну, керівники гуртків Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради Сумської області. Наказ НЕНЦ № 103 від 26.12.2023 р.

15:44 29.12.2023

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ТА УСТАНОВ ВІД ЮНІСЕФ

Упродовж грудня Міжнародним фондом допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй UNICEF через Департамент освіти і науки Сумської обласної державної організації надано чергову партію допомоги для закладів та установ освіти Великописарівської ради. Індивідуальними навчальними комплектами з канцелярськими матеріалами забезпечено учнів 1 класів, а педагоги закладів загальної середньої освіти отримали педагогічні набори для роботи. Заклади позашкільної освіти, інклюзивно-ресурсний центр, центр професійного розвитку педагогічних працівників отримали до новорічних свят набори раннього розвитку, набори для проведення інтерактивних уроків та фізичного виховання. Діти – це наше майбутнє, що залежить, зокрема, від якості отриманих знань та вмінь. Тож отримана допомога від міжнародних партнерів неодмінно слугуватиме покращенню надання освітніх послуг у закладах освіти

15:29 29.12.2023

ВИХОВАНЦІ ДЮСШ ПЕРЕМОЖЦІ ТА ПРИЗЕРИ В ОБЛАСНИХ ЧЕМПІОНАТАХ

13-14 грудня 2023 року вихованці Великописарівської ДЮСШ взяли участь у відкритій першості ОДЮСШ з легкої атлетики серед вихованців ДЮСШ та СДЮСШОР 2006-2007 року народження та 2008 - 2008 року народження пам`яті заслуженого тренера України М.Т.Філенка в м.Суми, де вибороли два других місця.26 - 27 грудня 2023 року команда легкоатлетів Великописарівської ДЮСШ виступила у відкритому чемпіонаті Сумської області серед ветеранів, дорослих та юнаків з легкої атлетики в приміщенні. Переможцями та призерами змагань стали Кулик Єгор, Малафій Ассоль, Олефіренко Дмитро, Молчан Ярослав.

15:35 28.12.2023

НОВИЙ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР У ПОЗАШКІЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ

Що робить наших дітей щасливими? Звичайно ж подарункиТакий подарунок отримала Великописарівська станція юних натуралістів Ним став ремонт в приміщенні позашкільного закладу. Нового сучасного вигляду набули навчальні кімнати та обслуговуючі приміщення. Проведено заміну мережі електропостачання відповідно до сучасних технологічних вимог. Утепленні та облаштовані внутрішні стіни із досконалим їх завершенням в сучасному стилі. Натяжні стелі обладнанні сучасними економними LED ліхтарями. Приміщення станції забезпечено внутрішнім водогоном, де є холодна та гаряча вода, внутрішнім туалетом. Також облаштовано на території дренажну систему. Проведена модернізація системи опалення. Підлога у навчальних кімнатах утеплена та отримала нове покриття.Замінені внутрішні та зовнішні двері,пошкодженні вікна. Зроблено роботи багато.Тому дітям буде затишно та комфортно розвиватися та втілювати свої мрії у життя.Від вихованців, батьків, працівників СЮНу висловлюємо щиру подяку Великописарівській селищній раді, депутатському корпусу, що у такий надскладний час дбають про майбутнє наших дітей. Незважаючи на всі виклики та складні умови сьогодення, ми продовжуємо навчати і виховувати молоде покоління у комфортному та доступному середовищі

15:38 27.12.2023

CТАЄМО СИЛЬНІШИМИ РАЗОМ

З метою підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану спеціалістами комунальної установи «Великописарівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» підготовлено соціально-психологічний проєкт «Спілкуємося – перемагаємо». І саме в рамках реалізації названого проєкту 26 грудня 2023 були проведені майстер-класи «Слова, що лікують» для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти. Війна в Україні стала стресом для всіх учасників освітнього процесу. За таких умов істотно зросла роль всіх педагогічних працівників, які можуть надавати першу психологічну допомогу усім учасникам освітнього процесу. Саме про вміння спілкуватися, говорити, слухати  та при необхідності надати першу психологічну допомогу розповідала консультант Світлана Плотнікова. Також консультант  Разом з практичним психологом Валентиною Лохвицькою учасники склали терапевтичну казку, яка є  чудовим методом психологічної роботи з дітьми та з дорослими. Вікторія Песецька, вихователь ЗДО «Оленка» та Людмила Мокієнко, вихователь ЗДО «Ромашка» провели майстер-клас з виготовлення сніжинок 3D та символу 2024 року- зеленого дракончика. Проведені майстер- класи є джерелом для відновлення професійного ресурсу та виробленню стресостійкості. Учасники зустрічі були активними та психологічно налаштовані на успіх. З цікавістю педагоги взяли участь у вправі «Камертон настрою» та виконанні тесту «Про погану погоду та невипрані шкарпетки». Такі заходи сприяють підтримці учасників освітнього процесу, оновленню та поповненню професійних знань, умінь та навичок.

15:19 26.12.2023

Вхід для адміністратора