A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ТА УСТАНОВ ОСВІТИ

У відділі освіти та спорту Великописарівської селищної ради 13 грудня 2023 року відбулася в онлайн-режимі нарада керівників закладів та установ освіти. На нараді розглянуто коло питань: про фінансову автономію закладів освіти; про стан дотримання вимог чинного законодавства з питань забезпечення доступу до публічної інформації; про роботу ресурсних кімнат в закладах освіти Великописарівської селищної ради; про стан роботи психологічної підтримки та консультування педагогічних працівників; про підсумки профілактичної роботи щодо запобігання дитячому травматизму у закладах освіти у 2023 році; про хід виконання протокольного рішення Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства у закладах загальної середньої освіти громади, стан попередження домашнього насильства та булінгу; про стан пожежної безпеки у закладах освіти.

18:14 14.12.2023

ВІТАЄМО з початком першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» 12 грудня 2023 року стартував перший тур (відбіркового етапу) всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»

З оптимістичними настановами до учасників тематичних заходів звернулися Гробова В.П., директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, Нікітін Ю.О., ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Вони привітали учасників заходу та побажали максимальної реалізації творчих і нестандартних рішень під час участі у конкурсі.

16:52 13.12.2023

РЕЗУЛЬТАТИ І - ІІ етапів ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у закладах загальної середньої освіти Великописарівської громади

На виконання наказів Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 23.10.2023 №419-ОД «Про проведення І-ІІ етапів ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика», відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради від 23.10.2023 №148-ОД, з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді у закладах загальної середньої освіти пройшли І - ІІ етапи Конкурсу.

16:42 04.12.2023

ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВЕЛИКОПИСАРІВШИНИ ІЗ ПРИКОРДОННЯ ОТРИМАЛИ 24 НОУТБУКИ

Передачу ноутбуків для проведення дистанційного навчання дітей з прикордонної 5-кілометрової зони ініційовано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Міністерством освіти і науки України. Комп’ютерну техніку відповідно до потреби розподілено для учнів, які навчалися у Попівській та Братеничанській філії та проживають у 5-ти кілометровій зоні від кордону з рф, або евакуювалися звідти у межах області. Крім того, завдяки налагодженій тісній співпраці дитячі садочки Великописарівської селищної ради отримали освітні інтерактивні набори для навчання.  Щиро дякуємо Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за допомогу надану нашим дітям.  Дякуємо Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації за увагу до нашої громади! Дякуємо ЗСУ за можливість жити та працювати!

10:28 03.12.2023

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ СПОРТИВНИМ ІНВЕНТАРЕМ

У цьому році завдяки Великописаріській селищній раді вирішено питання забезпечення  спортивної школи спортивним інвентарем.  Вперше за багато років для спортсменів Великописарівської ДЮСШ придбано за кошти громади спортивний інвентар для полів і кортів: м'ячі футбольні, волейбольні, сітка футбольна, волейбольна, шкільна, ключка для флорболу, м'ячі для флорболу; інвентар для спортивних ігр на відкритому повітрі: кріплення лижне, палиці лижні бігові, лижероллери для ковзанярського ходу, лижероллери для класичного ходу, лижі бігові, черевики лижні бігові, чохли лижні, легкоатлетичні бігові шиповки. 

10:25 03.12.2023

16 днів проти насильства

У Добрянській філії Ліцею ім.І.М.Середи Великописарівської селищної ради були проведені  виховні та освітні заходи . 25 листопада 2023 року стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. У 7 та 8 класах відбулася година психолога "Насильство. Як вміти себе захистити.", під час якої діти ознайомилися з видами насильства та дізналися, куди звернутися у випадку його проявів. З метою виховання в учнів почуття доброти, чуйності, милосердя  проведені години спілкування у 1 класі  "Урок Доброти" , у 8 класі - " Врятує світ лише доброта".  Здобувачі освіти 3 класу  переглянули  презентацію, зробили висновки: доброта,людяність і милосердя роблять людину неперевершеною.🤗 Учні нашого закладу  беруть активну участь у конкурсі "Оберіг для військових від святого Миколая", « Подарунки _ Миколая».

16:46 01.12.2023

Корегування замовлення курсів підвищення кваліфікації на 2024 рік

27 листопада консультант ЦПРПП була учасником вебінару  «Корегування регіонального замовлення курсів підвищення кваліфікації на 2024 рік», який проводили методисти СОІППО. Обговорювалися питання  щодо нормативного забезпечення курсів, внесення змін до загального списку замовлених керівних, педагогічних кадрів та навчально-допоміжного персоналу в системі електронного замовлення курсів підвищення кваліфікації «СОІППО. Курси. Замовлення». Також обговорювалось питання, пов′язане із технічною підтримкою слухачів при проходженні курсів підвищення кваліфікації. Аналогічний вебінар консультант ЦПРПП провела 28 листопада для відповідальних за курси підвищення кваліфікації в закладах освіти громади. Працювали із зведеним замовленням громади, обговорили, які коригування ми можемо вносити і як саме. Спілкувалися ефективно, щоб забезпечити право педагогів на отримання тих знань, які вони потребують відповідно до власної траєкторії професійного розвитку.

11:22 27.11.2023

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

✅23/11/2023 року у відділі освіти та спорту Великописарівської селищної ради відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня. Під час засідання розглянуто низку важливих питань, які стосуються атестації педагогічних працівників у 2024 році, а саме:   📌про внесення доповнення до списку педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації у 2024 році, а/к ІІ рівня відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради; 📌про дотримання педагогічними працівниками вимог пунктів 8, 9 розділу І Положення про атестацію; 📌про вивчення практичного досвіду педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації у 2024 році; 📌про закріплення членів а/к ІІ рівня відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради за педагогічними працівниками з метою вивчення досвіду їх роботи; 📌про затвердження графіка заходів з вивчення досвіду роботи педагогічних працівників, які атестуються у 2024 році.

11:25 23.11.2023

ІІ ЕТАП ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу

ВІТАЄМО СПАСЬОНОВУ ІВАННУ З ПЕРЕМОГОЮ у ІІ етапі ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів, що відбувся з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти. У закладах загальної середньої освіти Великописарівської селищної ради 15 листопада 2023 року було проведено ІІ етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів.

16:21 16.11.2023

Вхід для адміністратора