A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Сьогодні, 28 червня, відзначають одне з найважливіших свят - День Конституції України. Дата святкування була встановлена на честь дня підписання Основного закону 28 червня 1996 року. Ухвалення народом свого найголовнішого закону знаменує народження вільної держави - УКРАЇНА!

10:04 28.06.2023

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ

Уже стало доброю традицією в усьому світі до дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року) відзначати Олімпійський день. Олімпійський день – це родинне свято спорту, де кожний знаходить собі заняття до душі та зможе відчути себе справжнім олімпійцем. Сьогодні у Ліцеї імені І.М. Середи було дано старт Олімпійському дню. Зокрема, було проведено низку спортивних активностей із суворим дотриманням правил безпеки. Україна завжди була спортивною державою, а Олімпійський день щороку об’єднував сотні тисяч поціновувачів спорту та здорового способу життя по всій країні. Сьогодні ми боремося за наше майбутнє, кожен на своєму фронті. Розуміємо, що в такий період маємо активно діяти на благо розвитку нашої країни, майбутнього. Олімпійський день, його активності, пізнавальна та навчальна складові, а також реалізація олімпійських цінностей допоможе згуртувати український народ незалежно від місць перебування на території України чи за кордоном в одному русі до МИРУ та ПЕРЕМОГИ.

08:28 23.06.2023

STEM-весна позашкілля Сумщини

Упродовж квітня 2023 року тривав обласний фестиваль STEM-ідей "ЕКО-активна STEM-весна позашкільна". Вихованці Великописарівської СЮН та БДЮТ, зокрема вихованці гуртка " Стежина", долучилися до проведення різноманітних активностей, спрямованих на збереження і охорону біорізноманіття, переробку та вторинне використання природних ресурсів, пропагування екологічного стилю життя, практичної природоохоронної роботи на засадах сталого розвитку, STEM-орієнтованої діяльності. Усі учасники нагороджені грамотами Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

10:25 22.06.2023

Як вчителю відновитися під час відпустки та чому це так необхідно?

Робота, що пов'язана з викладанням, завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. Дуже точно про вчителя писав митець С.Л.Соловейчик «Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та не завжди хочуть лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Лише в самому собі, тільки в усвідомленні величі своєї справи». Вчителі належать до тих працівників, які мають найдовші відпустки. А все тому, що професії типу “людина-людина” пов’язані з високим ризиком вигорання, а самі працівники потребують довшого часу для відновлення. Як вчителю відновитися під час відпустки та чому це так необхідно? Як поповнити свій внутрішній ресурс? Ці та інші питання працівники ЦПРПП обговорювали з педагогічними працівниками Великописарівщини під час онлайн-зустрічі 16.06.2023року. Директор, Тетяна Міронова, налаштувала присутніх на корисне, приємне спілкування та наголосила на важливості професії вчителя. Подякувала педагогам Великописарівщини за відданість своїй справі. Психолог центру, Тетяна Звягінцева , надала практичні рекомендації вчителям щодо відновлення своїх внутрішніх ресурсів та звернула увагу присутніх на найголовнішому – турботі про себе, про свою моральну стабільність «Допоможи собі, щоби була можливість допомогти іншому». Світлана Плотнікова подякувала освітяним громади за співпрацю, за витримку за здійснену освітню, методичну роботу, за участь у професійних конкурсах, заходах, що були проведені у закладі освіти та громаді. По завершенні спілкування було проведено рефлексію, під час якої педагоги поділились спогадами та думками про дистанційний 2022-2023 навчальний рік. Дякуємо ЗСУ та віримо в Перемогу України.

15:06 16.06.2023

ВИХОВАНЦІ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОЇ ДЮСШ УЧАСНИКИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ

Попри складні умови життя, вихованці Великописарівської ДЮСШ за підтримки Великописарівської громади, взяли участь в чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2008-2009 р.н., який відбувся у м. Кропивницький. Кращого результату на дистанції 3000 метрів у команді ДЮСШ досяг Молчан Ярослав, який з результатом 10 хвилин 41 секунда виборов восьме місце. Одинадцятим на дистанціі 800 метрів з часом 2 хвилини 15 секунд був Свинаренко Микола, який виконав третій дорослий розряд. Тринадцяте місце на дистанціі 1500 метрів з часом 4 хвилин 48 секунд виборов Кулик Єгор, виконавши також третій дорослий розряд. Бажаємо вихованцям нових спортивних досягнень

13:01 15.06.2023

КОНСУЛЬТАТИВНА РОБОТА КУ ЦПРПП

Важливим фактором якості освіти у період воєнного стану є морально-психологічна підтримка здобувачів освіти, їхніх батьків, педагогів та керівників закладів освіти. Психологом центру першого червня проведено онлайн зустріч з практичними психологами та соціальним педагогом закладів освіти. Учасники поділилися досвідом впровадження проєкту «Завжди поруч» - що вдалося, що хотілося покращити, лайфхаками. Підведено перші підсумки діяльності психологічної служби в 2022-2023навчальному році та намічено цілі і завдання на 2023-2024 навчальний рік.

13:03 09.06.2023

НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ТА УСТАНОВ ОСВІТИ

У ВІДДІЛІ ОСВІТИ ТА СПОРТУ Великописарівської селищної ради 7 червня 2023 року відбулася нарада з керівниками закладів та установ освіти. На нараді спільно з директорами та завідувачами філій опрацьовано низку важливих освітянських питань: про стан роботи зі зверненнями громадян; про забезпечення внутрішньої системи якості освіти в закладах освіти; про вибір освітніх програм та формування навчальних планів ЗЗСО на 2023/2024н.р.; про збір та узагальнення інформації щодо роботи ЗЗСО, ЗДО, ЗПО та розвиток мережі на 2023/2024н.р.; про виконання заходів з правового виховання учнівської молоді у рамках реалізації Комплексної обласної програми «Правопорядок на 2021-2025 роки»; про проведення профілактичних заходів серед дітей спрямованих на запобігання нещасним випадкам, бесід про мінну безпеку, кібербезпеку, безпеку в Інтернеті, правила дорожнього руху, поведінка на водоймах, вживання алкогольних напоїв, про розповсюдження наркотичних засобів; про результати участі здобувачів освіти у Всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, турнірах; про залучення дітей та учнівської молоді закладів загальної середньої освіти до участі у позашкільних заходах з використанням дистанційних форм роботи в умовах воєнного стану; про підсумки фізкультурно-оздоровчої роботи у 2022/2023 н.р; про психологічний супровід учасників освітнього процесу у 2022/2023 н.р.; про підсумки роботи закладів освіти у 2022/2023 н.р.; про результати контролю за використанням та збереженням матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти; про відповідальність за виховання та профілактику дитячої бездоглядності; про подолання освітніх втрат; про незабезпеченість коштами на оплату праці працівників закладів освіти до кінця 2023 року з освітньої субвенції; про підготовку закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років в умовах воєнного стану.

13:18 07.06.2023

ТВОРЧИЙ ОНЛАЙН-КОНКУРС "МИЛА МАМА"

З нагоди святкування Дня матері пройшов творчий онлайн-конкурс "Мила мама". Метою Конкурсу було привернення уваги дітей, молоді, мешканців громади до важливих тем: поваги до жінки, цінності української родини –традиції і сучасність в контексті материнства, підтримка матерів та їх праці в умовах сьогодення. Номінації: - відео привітання мамам; - портрет мами; - подарунок мамі. Всього на конкурс було подано 170 робіт. Всі роботи учасників творчі та позитивні які надають нам натхнення в сьогоденні. Дякуємо всім за участь!!!! Результати конкурсу за цим посиланням:https://drive.google.com/.../1Q9UR592KXEOq6K3Rr4Azr7qiGT6...

16:36 05.06.2023

ТВОРЧІ ВЧИТЕЛІ - ТАЛАНОВИТІ УЧНІ

ВІТАЄМО ученицю 11 класу Таїсію СУКАЧОВУ, яка отримала сертифікат, що засвідчує участь у конкурсі есе "Євроінтеграційні перспективи України на прикладі країн Центрально-Східної Європи". Також Таїсія є призеркою обласного літературного конкурсу "Проба пера" в двох номінаціях:"Поезія" і "Проза". Нагороджена грамотами ОЦПО та РТМ за зійняте ІІІ місце у старшій віковій групі, а також ПИШАЄМОСЯ Матвієм ВОРОНКО, унем 6 класу, який став ПЕРЕМОЖЦЕМ та Нагороджений  ГРАМОТОЮ ОЦПО та РТМ за  зайняте І місце в номінації "ПРОЗА" у середній віковій групі.

15:53 05.06.2023

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ДІТЕЙ

День пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.1 червня 2021 року Верховна Рада України проголосувала за проєкт постанови “Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України”. Пам’ятну дату відзначають щорічно 4 червня. Лише з дня повномасштабного вторгнення армії рф на територію України внаслідок збройної агресії росії загинуло 484 українські дитини. Кількість загиблих від війни дітей уже переважає саму кількість днів, скільки триває ця повномасштабна війна. За 466 днів – на кожен день випадає смерть дитини. І це один із найстрашніших підрахунків, який може вести держава. Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання. Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 998 дітей отримали поранення, 389 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними. російська федерація систематично порушує міжнародне право, норми міжнародних документів, що відкривають можливість порушувати питання про визнання російської агресії в Україні актом геноциду проти української народу. Національна рада зі свого боку готує звіт, який доказує співучасть російських пропагандистських ЗМІ у втіленні злочинної політики російської федерації з депортації українських дітей. Невдовзі регулятор оприлюднить його, аби надалі притягнути до відповідальності якомога ширше коло осіб, причетних до вчинення воєнних злочинів проти дітей в Україні. Не пробачимо. Докладемо усіх зусиль, щоб покарати кожного росіянина, від рук якого постраждала українська дитина.

16:19 04.06.2023

Вхід для адміністратора