A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Засідання спільнот- одна із складових професійного зростання педагогічних працівників

Дата: 05.01.2022 10:49
Кількість переглядів: 70

Реалізовуючи одну із трудових  функцій та професійних  компетентностей, а саме  здатність до навчання впродовж життя 4-5 січня  2022 року відбулися засідання спільнот педагогічних працівників закладів освіти Великописарівської громади в дистанційному форматі.  

04.01.2022  відбулося  засідання спільноти учителів фізики, математики та інформатики Великописарівської громади.  Тема заходу:  «Безперевне зростання фахової майстерності, підвищення  рівня знань педагогів з метою викладання предмету в умовах впровадження НУШ». Відкрила засідання консультант КУ «ЦПРПП» Плотнікова С.П.Сві тлана Петрівна розглянула питання стану математичної грамотності в Україні і світі, ознайомила з термінами та процедурою реєстрації на ЗНО-2022, наголосила на необхідності проходження пробного ЗНО для учнів 10-11 класів.

Учителька фізики Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, Фурса Н.А. розкрила питання щодо підвищення ефективності фізико-математичної освіти шляхом впровадження STEM-освіти. Показала фрагмент проєкту «Виготовлення насосу», виконаного учнем 7-го класу. Наголосила на тому, що учителі школи не тільки використовують на уроках STEM-технології, а й беруть участь у багатьох конкурсах, турнірах, проєктах Всеукраїнського та міжнародного значення.

Мовчан Г.В., вчителька Ямненської загальноосвітньої школи розглянула питання «Використання ігрових технологій на уроках математики». Вона зауважила, що ігровий супровід вивчення матеріалу дозволяє підтримувати інтерес до предмету.

Зайцева Н.М. та Фролова Т.В. (учителі Великописарівської СШ) виступили з теми: «Якісна   освіта – стандарт нового покоління: реалізація, перспективи». Вони нагадали, що якість освіти сьогодні - це здобуття учнями потрібних для сучасного суспільства знань, умінь, навичок, які вони можуть застосовувати на практиці (в житті).

Також учасниками засідання розглянули модельні програми з математики та інформатики для 5-6 класів, за якими розпочнеться навчання з вересня 2022. Кожен висловив свою думку щодо доцільності використання тієї чи іншої програми.

04.01.2022 відбулося засідання спільноти вчителів природничої галузі з теми «Впровадження інноваційних форм роботи в системі вчителя природничої галузі в аспекті впровадження концепції НУШ». Голова спільноти Кузьменко Т.О. наголосила, що в Державному стандарті немає поділу на предмети, натомість є освітні галузі – це означає, що розробники освітніх та навчальних програм зможуть як втілювати певну навчальну галузь через окремий предмет, так і комбінувати їх для інтеграції.

Однією з 9-ти є природнича освітня галузь. 

Для кожної галузі Державний стандарт описує мету і групи загальних результатів, які уточнюються через обов’язкові результати для кожного з циклів. Саме тому кожна освітня галузь має потенціал для розвитку кожної компетентності. Тетяна Олексіївна проаналізувала, як саме реалізуютьсяя основні компетентності учнів у вивчення предметів природничої галузі.

Сидорова О.Ю. (Великописарівська спеціалізована школа) поділилась досвідом роботи щодо формування ключових та предметних компетентностей під час викладання предмету географії. Севідова О.В. (Добрянська філія) познайомила учасників спільноти з результатами роботи над методичною проблемою «Активізація навчально-пізнавальної діяльності учнів на уроках хімії шляхом використання ІКТ». Цікавим та корисним  був виступ-презентація Артюшенко Т.М. (Великописарівська спеціалізована школа) з теми «Використання творів образотворчого мистецтва на уроках природничих дисциплін». Названі педагоги будуть проходити атестацію в 2022 році. Плотнікова С.П., консультант  КУ «ЦПРПП» провела консультування щодо використання аналітичних звітів ЗНО 2021, які розміщені на сайті УЦОЯО для підготовки учнів до тестування 2022 та щодо реєстрації на пробне ЗНО .

04.01.2022 пройшло засідання спільноти вчителів мовно – літературної галузі з теми «Впроовадження інноваційних форм роботи в системі викладання української мови і літератури , зарубіжної літератури в аспекті впровадження Концепції НУШ». Саме в продовження теми засідання голова спільноти Думчикова О.В., презентувала використання сучасних освітніх технологій, які доцільно використовувати у викладанні предметів мовно-літературної галузі. Досвідом роботи щодо розвитку життєвих компетецій на уроках української мови і літератури поділилась Завалій Н.М. (Попівська філія), яка атестується 2022 році. Грицай Л.В. (Великкописарівська спеціалізована школа) поділилась досвідом рооти. Щодо підготовки учнів до ЗНО. Любов Володимирівна продемострувала відеоролик «Готуємось до ЗНО» та зупинилась на аналізі, як не  потрібно відповідати на питання відкритої форми.Усі вчителі отримали матеріали зсідань.

04.01.2022 Відбулось засідання спільноти вчителів іншомовної галузі. Яке провела Мальцева А.О. (голова спільноти). Педагоги обмінялись досвідом роботи щодо змішаного та дистанційного навчання в освітньому процесу. Алла Олексіївна наголосила на особливостях вивчення англійської мови у 5 класі за Державнним стандарто базової середньої освіти в умовах реалізації Концепції НУШ. Вєркасова Л.І. (Великописсарівська спеціалізована школа) проаналізувала зміст підручників 5-9 класів. Обговорили питання підготовки учнів до ЗНО 2022. А також познайомились із результатами самоосвітньої діяльності Мальцевої О.І. (Добрянська філія), яка атестується в цьому році.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора