A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

90-ті роковини Голодомору в Україні 1932-1933 років

Дата: 26.11.2022 07:58
Кількість переглядів: 16

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був Голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших…

З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору, поваги до історичногоминулого у закладах освітипройшлитематичні заходи: уроки пам’яті й скорботи «Голодомор – більдуші і пам’ятьсерця»; виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…»; інформаційний дайджест для учнів й учителів онлайн «Голодомор – геноцид українського народу»;написання диктантів, під час яких використано тексти з розповідями про трагічні події Голодомору; виготовленняразом з учнями інформаційнихбюлетнів «Суворі часи голодомору та політичних репресій»; інформаційні хвилинки «Голодний дух », «Літопис нашої біди», «Україна пам'ятає»; година спілкування «Горить свіча… А, може, то Душа?...».

На уроках історії та виховних годинах учителі провели уроки - пам`яті "Українапам`ятає...".Проведено загальношкільні “Уроки-реквієми” на тему: “Трагічними сторінками історії Голодомору 1932-1933 рр.”, на яких учням запропоновано перегляд документальних відео- та фотоматеріалів, що дало змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.

26.11.2022року у ліцеї імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради відбувся  флешмоб "Запали свічку". Метою заходу євшанування пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей.

Про проведені заходи інформація розміщується на сайтах закладів освіти та у соціальній мережі фейсбук  https://www.facebook.com/groups/419745842477779.


« повернутися

Вхід для адміністратора