A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Проєкт "Завжди поруч" в ЗДО

Дата: 28.11.2022 10:11
Кількість переглядів: 129

Війна є значним стресом для усіх, проте найбільш уразливою категорією є діти. 28 листопада розпочалося впровадження проєкту «Завжди поруч» в закладах дошкільної освіти. Мета проєкту - надати психологічну підтримку педагогічним працівникам як умови збереження психічного здоров’я здобувачів освіти.

Виживання дитини за цих умов, стабілізація її психоемоційного стану значною мірою залежить від дорослих. І чим меншою є дитина, то більшої допомоги від дорослих вона потребує в «опрацюванні» стресових ситуацій. Саме тому важливо, щоб педагоги були обізнані щодо того, якою має бути підтримка дитини у стресовій ситуації.

Педагоги можуть надати значну допомогу дитині та її батькам у процесі психологічного відновлення. Але це можливо у випадку, коли самі педагоги володіють знаннями щодо того, що таке стрес, травма, якими можуть бути реакції дітей на травмуючі події, як надати першу психологічну допомогу дитині чи дорослому, що зазнали впливу сильних стресорів.

Усе це актуалізує питання підтримки педагогів, підвищення рівня їх обізнаності щодо надання психологічної допомоги здобувачам освіти в умовах воєнного стану. Цим і обумовлена розробка та започаткування в закладах освіти Сумської області проєкту «Завжди поруч».


« повернутися

Вхід для адміністратора