A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Засідання професійної спільноти вчителів англійської мови

Дата: 04.01.2023 12:15
Кількість переглядів: 35

4 січня 2023 року відбулася онлайн зустріч професійної спільноти вчителів англійської мови закладів загальної середньої освіти. На зустрічі були обговорені важливі питання, які стосувались проведення  освітнього процесу в дистанційному форматі.

Про особливості заповнення сторінок класного журналу 5 класу з предмету англійської мови, спираючись на нормативні документи  розповіла Людмила Верксова, учитель Ліцею імені І..М. Середи.

В якому б форматі не проходив освітній процес – урок є основною формою навчання. Тому учасники спільноти (Мальцева А.О., учитель Вільненської філії, Захарченко А.О., вчитель Ліцею імені І.М. Середи, Сацюк Г.В., учитель Тарасівської філії)  поділились досвідом роботи щодо проведення ними сучасних уроків, та які застосунки використовують, щоб стимулювати пізнавальний інтерес до предмету та до навчання взагалі.

Поділились учасники професійної спільноти і досвідом,  і   проблемами щодо важливого питання освіти сьогодення, а саме: як допомогти дітям самостійно вчитися в умовах війни. Адже навчання впродовж  життя – одна із ключових компетентностей, яка має бути сформована в учнів. Утім  карантинні обмеження  та повномаштабна війна  з тотальною дистанційкою для нашої громади оголили проблему із розвитком цієї компетентності дітей. Простими словами – діти не вміють вчитися самостійно. Вчителі поділились своїми методами щодо навчання дітей навчатися і самостійно. Консультант  центру презентувала поради вчителям , батькам та дітям з даного питання,  використовуючи дослідження Державної служби якості освіти  щодо якості організації дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти.

Кучкова Олена, вчитель української мови та літератури  Ліцею імені І.М. Середи наголосила на основні зміни по українського правопису, які прийняті в 2019 році та нагадала  вимоги до оформлення документів різних видів.

Зустріч спілкування професійної спільноти відбулося в дружній та діловій атмосфері. 


« повернутися

Вхід для адміністратора