A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

9 березня-День народження Великого Українця

Дата: 09.03.2023 11:58
Кількість переглядів: 24

Зважаючи на доленосні і бурхливі події в Україні, бачимо, що Шевченко живе посеред нас, додає сміливості і впевненості у боротьбі з нашими відвертими і прихованими ворогам
и.Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у  вільній державі, підсвідомо і свідомо через уста кожного із мучеників нації незалежно від віку промовляє до кривдників:

…не втечете
І не сховаєтеся; всюди
Вас найде правда-мста; а люде
Підстережуть вас на тоте ж,
Уловлять і судить не будуть,
В кайдани туго окують,
В село на зрище приведуть…
                                ("Осія. Глава XIV").

Мотиви загребущості, агресивного ставлення до України з боку росії, неготовність і  небажання прийняти її вільною, розцінення її як загрози поваленню споконвічного деспотизму звучать сьогодні  гостро й злободенно. Сцени ненависницьких випадів щодо нашої держави, про які писав і томився в тюрмах Тарас Шевченко, вражають не лише українців, але й весь цивілізований світ. Тож творчість українського митця тим і є такою важливою для нас, що він, пишучи про минуле України, передрік нам наше майбутнє. Сьогодні в усіх закладах освіти Великописарівської селищної ради учителі та учні знову згадують життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора