A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Настуність дошкільної та початкової освіти

Дата: 03.04.2023 11:37
Кількість переглядів: 23

Наступність між дошкільною та початковою освітоюце забезпечення неперервності здобуття людиною освіти. Наступність в освіті необхідна для створення єдиного освітнього процесу, що логічно продовжується від дитячого садка до школи. Цей процес допомагає досягти цілісного розвитку особистості. Саме з  питання «Формування ключових компетентностей дошкільника та НУШ як результат наступності» 31 березня 2023 року відбулося онлайн засідання  «круглого столу» вихователів дошкільних груп та вчителів початкової школи.

Досвідом роботи щодо методів і прийомів розвитку, навчання та виховання дітей старшого дошкільного віку , з урахуванням впровадження Базового компонента дошкільної освіти, поділились вихователі Людмила Мокієнко, Вікторія Песецька, Валентина Крамська, Олександра Савельєва, Анна Олександрівна та Любов Волошенко. Вихователі говорили про формування в дошкільниках компетентностей в різних видах діяльності за освітніми напрямками, які мають продовження в  початковій школі через освітні галузі. Говорили і про труднощі щодо проведення саме дистанційних форм роботи з дошкільнятами. Тетяна Клименко, учитель початкових класів звернула увагу присутніх на важливість вміння дошкільника працювати, спілкуватись в дистанційному форматі.Інна Мохонько прокоментувала основні правила, яким чином батьки можуть допомогти дітям уникнути труднощів під час переходу до початкової освіти.

Надія Кушнірьова поділилась досвідом роботи  щодо підготовки до роботи  з учнями першого класу в 2022-2023 н.р. в дистанційному форматі.                             

Психолог Тетяна Звягінцева наголоси на тому, чого потрібно навчити дитину, щоб подальше навчання приносило задоволення і користь.

По завершенню обговорення питань щодо наступності були вироблені основні критерії готовності дитини до 1 класу.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора