A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Дата: 08.05.2023 16:31
Кількість переглядів: 19

Педагогічні та трудові колективи закладів освіти громади відгукнулися на заходи щодо вшанування Дня пам'яті та примирення. Опрацьовані інформаційні матеріали до цієї дати,розроблені Українським інститутом національної пам’яті.

У закладах дошкільної освіти провели з колективами годину спілкування «Одна на всіх Велика Перемога». Працівники закладів взяли участь у заході до Дня пам’яті тапримирення, організованому у селищі відділом культури, молоді та туризму Великописарівської селищної ради, поклали квіти до могил воїнів.Вихователі провели заняття ( у дистанційній формі) на тему «Деньпам’яті та примирення», під час якого діти дізналися, чому8 травня називають Днем пам’яті та примирення, про символ –квітку маку, про воїнів, які боролися за волю інезалежність України. Дітям запропонували виготовити аплікацію«Червоний мак».

 У закладах загальної середньої освіти в онлайн-режимі з учнями початкових класів проведені години спілкування «День пам'яті та надії». Учні старшого шкільного віку долучилися до виховних годин « Пам'яті загиблих будемо гідні», «На колінах стою перед вами, сповідаю жалобу сумну», «8 травня - День пам'яті та примирення», годин спілкувань «Квітка маку - як символ. Дня пам'яті та примирення», «Пам'ятає врятований світ», «Пам'ятаємо тих, хто боровся за мир тоді! Шануймо тих, хто воює за нього сьогодні», «Уклін живим, загиблим-слава».

У закладах позашкільної освіти відбулися виховні години, хвилинки пам'яті, уроки патріотизму, під час яких виготовлялись символи Дня пам'яті та примирення- червоні маки, розповідалось дітям про трагічні події ІІ світової війни, проводились паралелі з війною, яка прийшла в кожний український дім 24 лютого 2022 року.

Про проведену роботу, залучення вихованців, здобувачів освіти до Дня пам'яті та примирення висвітлені на сайтах закладів освіти та сторінках у соціальній мережі фейсбук.

Усі заходи, проведені у закладах освіти, селищі та селах громади, спрямовані на виховання патріотизму, почуття вдячності воїнам, що виборювали нашу свободу тоді, і тримають мирне небо над нами на своїх плечах- тепер..Вічна слава загиблим, вічна шана і повага усім, хто перебуває зараз на передовій! Слава Україні! Слава Збройним Силам України!


« повернутися

Вхід для адміністратора