A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Комунальна установа «Великописарівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Великописарівської селищної ради

Дата: 29.08.2022 16:11
Кількість переглядів: 8

Упродовж 2021/2022 навчального року Центр надавав послуги педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, інклюзивно-ресурсного центру, що знаходяться на території Великописарівської селищної ради.

Основною функцією Центру – є організація та проведення консультування педагогічних працівників. Протягом 2021/2022 н.р. КУ "ЦПРПП" здійснювалося консультування педагогічних працівників з питань професійного розвитку та щодо:

 • підвищення кваліфікації,

 • попередження булінгу,

 • підвищення кваліфікації педагогічних працівників шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти;

 • гармонізації психологічного здоров’я учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання;

 • формувального оцінювання;

 • самоаналізу педагогічними працівниками;

базового компонента дошкільної освіти;

• нормативні документи галузі освіти.

Для налагодження комунікації педагогів створено Viber-спільноти педагогів відповідно до напрямків діяльності та предметів викладання, загальна кількість яких склала 8 груп. Центр сприяв проведенню засідань спільнот протягом навчального року.

Серед основних завдань Центру провідну роль займає узагальнення та поширення інформації з питань професійного розвитку педагогічних працівників, формування та оприлюднення на власному веб-сайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інших джерел інформації (веб-ресурси), необхідних для професійного розвитку педагогічних працівників. З цією метою Центром здійснювалася популяризація різноманітних суб’єктів надання послуг з підвищення кваліфікації, забезпечувалось інформування закладів освіти, щодо можливості здійснити курсову перепідготовку педагогічними працівниками на базі СОІППО, здійснювалося систематичне анонсування актуальних освітянських подій. Постійно проводилась робота щодо додаткових замовлень на курси підвищення кваліфікації. Проведена робота щодо перспективного планування курсів підвищення кваліфікації на 2023 рік ( травень-червень 2022).

Забезпечення надання психологічної підтримки педагогічних працівників здійснювалося за запитом як в очній формі так через телефонні дзвінки, відео – зв'язок через мобільні додатки (Viber, Telegram-каналу). Психологічне консультування педагогів проводилося із таких тем як:

 • «Оформлення документації у роботі практичного психолога та соц. педагога ЗЗСО»;

 • «Психологічний супровід інклюзивного навчання (методи роботи психолога з учнями з ООП)»;

 • «Тривожність учнів під час освітнього процесу»;

 • «Як правильно говорити з дітьми про COVID – 19» ;

  • «Булінг очима дитини. Як бути в ситуації прояву булінгу»;

Проведено онлайн захід щодо організації та проведення онлайн-баркемпу «16 днів проти насильства».

Психолог брав участь у засіданнях спільнот педагогічних працівників.

В умовах російської воєнної агресії серед дітей та дорослих набувають поширення такі прояви порушення психічного здоров′я, як емоційні розлади, реактивні стани, горе, переживання втрати близьких, дезорієнтація та панічні напади. Тому сьогодні всі учасники освітнього процесу більш, ніж будь-коли раніше, потребують психологічної підтримки і допомоги. У цей складний час з 05 травня 2022 року психолог центру здійснював психологічну підтримку «Граючи перемагаємо стрес» на базі комунального закладу "Великописарівська публічна бібліотека" Великописарівської селищної ради (за сприятливих умов).

Протягом навчального року консультант та психолог центру були активними учасниками інструктивних заходів, які були організованими відділом освіти та спорту, іншими установами освіти. Так консультант та психолог центру брали участь в ряді відеонарад, що стосувалися атестації, курсів підвищення кваліфікації, підготовка до ЗНО, НМТ.

За 2021-2022 навчальний рік консультантом Центру було надано більше 50 консультацій (56)для педагогічних працівників з питань траєкторії особистого розвитку, проходження курсів підвищення за планом та для педагогів, які викладатимуть у 5 класі, планування роботи закладу дошкільної освіти, атестації педагогічних працівників, підготовки до ЗНО/НМТ, дистанційних форм роботи з дошкільнятами та інші. Також були надані консультації для учнів 11 класу та їх батьків та У січні 2022 року відбулися засідання спільнот:

-вчителі початкової ланки (1-2, 3-4класи);

-мовно-літературної галузі( українська мова і література, зарубіжна література);

- вчителів історії, правознавства;

- вчителів фізики, математики, інформатики;

- вчителів біології, географії, основ здоров′я.

21 лютого консультант Центру з вчителям української мови та  літератури було проведено мовну онлайн естафету «Цікаве про українську мову» до Міжнародного дня рідної мови.

Психологом було надано до 30 консультацій педагогічним працівникам з питань щодо діяльності психологічної служби в закладах освіти, ведення документації психологами, взаємовідносин учитель-учень-батьки, супроводу дітей з ООП, атестації та інші.

Були підготовлені додаткові замовлення на проходження курсів підвищення кваліфікації до СОІППО на 12 педагогічних працівників. Протягом навчального року фахові курси підвищення кваліфікації пройшли близько 20 педагогів, куси за вибором близько - 80. Майже 70 педагогів, які забезпечуватимуть реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора