A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

ПРАКТИЧНИЙ ПСИХОЛОГ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ 2022/2023 н.р.

Дата: 30.08.2023 16:21
Кількість переглядів: 28

З метою стабілізації психоемоційного стану учнів, налаштування їх на навчальну діяльність, підвищення в дітей стійкості до переживання наслідків стресупрактичними психологами проведено «години психолога», онлайн-зустрічіщодо інформування про методи самодопомоги, саморегуляції, виступи на батьківських зборах.Психологічна просвіта та профілактчна робота з учнями здійснювалася через онлайн-зустрічі, також рекомендації, різни вправи для покращення психоемоційного стану, пізнавальних процесів, поради та заходи, які проведено, висвітлено на сайтах закладів освіти, соціальних мережах, вайбер-  телеграм- групах.

Інформування здобувачів освіти здійснюється і в рамках консультативної роботи спеціалістів психологічної служби. Кількість наданих консультацій та основні питання, з якими зверталися це: учні - 356 консультацій (емоційна підтримка, зниження рівня тривожності; труднощі в навчанні; взаємовідносини в системі «вчитель-учень»; професійне самовизначення; самовдосконалення, розвиток власних здібностей і компетенцій), педагоги - 457 («професійне вигорання» педагогів; як знайти ресурс; труднощі в навчанні  та готовність до навчання; асоцільні прояви у поведінці здобувачів освіти; вікові та індивідуальні особливості розвитку, проблема самооцінки дитини), батьки - 511 (шляхи підвищення мотивації здобувачів освіти до навчання, проблеми шкільної неуспішності; труднощі у навчанні; емоційна підтримка, зниження рівня тривожності;комп’ютерна залежність, адаптація дитини до нового колективу). Консультації надавалися через Zoom, GoogleMeet, Viber, WhatsApp, телефонна розмова, наживо.

З метою сприяння формуванню почуття спільності, позитивного психологічного клімату в учнівських колективах в умовах дистанційного навчання у період із січня по березень 2023 року спеціалістами психологічної служби реалізовано проєкт «Дистанційний тимбілдінг». У рамках проєкту  учні взяли участь в активностях «Поділися тим, що любиш», «Чарівна сила обіймів», онлайн-челенджах. Також зметою підвищення мотивації учнів до саморозвитку, самопізнання, підвищення рівня їх психологічної культури практичні психологи залучали учнів 9-10 класів до обласного дистанційного проєкту «Мій світ психології».


« повернутися

Вхід для адміністратора