A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Робота з обдарованими учнями

Дата: 30.08.2023 16:28
Кількість переглядів: 17

Важливим напрямком діяльності закладів освіти залишається робота з обдарованою молоддю. У 2022-2023 навчальному році вона базувалась на найважливіших засадах: гуманізм, дитиноцентризм, створення оптимальних та якісних умов для розвитку творчого потенціалу, формування м'яких навичок, що допоможуть почуватися впевненіше, швидко знайти спільну мову будь з ким,досягати цілей;пошуку, підтримки і стимулювання інтелектуально і творчо обдарованих дітей та молоді, залучення учнів до конкурсів, олімпіад, турнірів, конференцій, навчання на секціях/відділеннях Сумського територіального відділення МАНУ, стимулювання й заохочення за здобутки, прагнення до саморозвитку.

Щороку поповнюється банк даних обдарованих дітей. На сьогодні він налічує 209 учнів, які мають успіхи та перемоги в конкурсах, олімпіадах, спортивних змаганнях обласного, Всеукраїнського рівнів.

На жаль, цього року учні закладів загальної середньої освітине брали участі у ІІ-ІІІетапахВсеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін через постійні обстріли території.

Складна безпекова ситуація у громаді стала на заваді участі наших учнів і у обласних етапах мовно-літературних конкурсів, імені П.Яцика, імені Т.Шевченка. На шкільному рівні ці заходи проводились, учні демонстрували глибокі знання рідної мови та прагнення її вивчати.

У січні 2023 року пройшов перший етап конкурсу−захисту науково-дослідницьких робіт учнів−членів МАНУ. У ньому взяли участь два вихованця Великописарівської станції юних натуралістів, гуртка «Освітня робототехніка», учні Ліцею імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради,-Фролов Владислав та Клець Дмитрій, які посіли перші місця і брали участь у ІІ етапі конкурсу-захисту. За підсумками випробувань Фролов Владислав виборов ІІ місце, і брав участь у ІІІ етапі,  Клець Дмитрій- ІІІ місце.

Приємно, що щороку кращі учні-переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, конкурсів, турнірів, спортивних змагань, мають змогу отримати стипендію очільника області. У цьому році стипендію голови Сумської обласної державної адміністрації отримав ученьЛіцею імені І.М.Середи Великописарівської селищної ради, вихованець Великописарівської станції юних натуралістів, Фролов Владислав.

Не менш приємно відзначити і той факт, що діє стимулювання обдарованих учнів і на рівні громади. У 2023/2024 навчальному році відповідно до Положення про стипендію голови Великописарівської селищної ради учням-переможцям учнівських олімпіад з базових дисциплін, турнірів, конкурсів12 учнів Ліцею імені І.М.Середи, вихованці будинку дитячої та юнацької творчості, Великописарівської станції юних натуралістів, Великописарівської дитячо-юнацької спортивної школи, Великописарівської дитячої музичної школи,будуть отримувати стипендію з 01 вересня 2023 року по 31 серпня 2024 року.

Відповідно до Положення про преміювання педагогічних працівників закладів освіти Великописарівської селищної ради, затвердженого рішенням 5 сесії 8 скликання Великописарівської селищної ради від 12.02.2021 року, у 2023/2024 навчальному році два працівника освіти отримають доплати та преміювання за підготовку переможців конкурсів, олімпіад, спортивних змагань.

Портрети чотирьох кращих педагогічних працівників, які внесли особистий вклад у розвиток освіти громади, підготували переможців конкурсів, змагань,розміщені на Дошці Пошани «Педагогічна гордість Великописарівщини». Це Сидорова О.Ю., директор Ліцею імені І.М.Середи, Веркасова Л.І., учитель англійської мови Ліцею імені І.М.Середи, Паниченко М.І., учитель початкових класів Попівської філії ліцею імені І.М.Середи, Мохонько Д.С., методист Будинку дитячої та юнацької творчості. Почесну відзнаку отримав і Кулик Єгор, учень Ліцею імені І.М.Середи, вихованець Великописарівської дитячо-юнацької спортивної школи, переможець спортивних змагань з легкої атлетики. Відповідні сертифікати будуть вручені до Дня працівників освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора