A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Засідання професійної cпільноти вчителів історії та суспільних дисциплін

Дата: 20.01.2022 15:10
Кількість переглядів: 60

20 cічня 2022 року в дистанційному форматі відбулося засідання професійної cпільноти вчителів історії та суспільних дисциплін на тему «Сучасні підходи до вивчення історії та суспільних дисциплін».

Сьогодні, в умовах коли через Інтернет, телебачення, газети нав′язується різноманітна інформація (часом неправдива), навіть дорослим, непросто в ній розібратися, а дітям – дуже складно. Саме тому критичне мислення, оцінка фактів, аналіз різних ідей, формування власної точки зору, соціальної та громадянської компетентності повинні мати місце на кожному уроці історії. Саме про це йшла мова у виступі – презентації «Роль пропаганди в навчанні історії ХХ-ХІ століття» Світлани Кривонос, голови професійної спільноти, вчителя історії Великописарівської спеціалізованої школи. Далі Світлана Кривонос зупинилась на питанні «Українська культура в контексті світового розвитку». Поданий матеріал був дуже цікавим, спонукав перечитати сторінки нашої історії. Адже сьогодні багато говориться про переосмислення історії, її новітньому баченні. Свою думку з приводу деяких фактів української культури висловив вчитель історії Попівської філії Андрій Волошенко. А також він поділився досвідом роботи щодо використання мобільних технології на уроках історії. Консультант КУ «ЦПРПП» Світлана Плотнікова зупинилась на питаннях «Що таке формувальне оцінювання?» та

«Підготовка учнів закладів загальної середньої освіти до ЗНО, ДПА з історії України: організаційно - методичні аспекти».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора