A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ

Державна установа «Український інститут книги» проводить з 16 до 24 березня 2024 року Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» (далі-Акція), мета якої - консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

15:46 05.03.2024

До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Тарас Шевченко все життя мріяв жити в Україні, а сам довгі роки поневірявся у чужих краях. Перебуваючи у Петербурзі в казематі, він згадує рідний край, вишневі сади, ліси, працьовитих людей. І все це він відтворив у невеличкому вірші "Садок вишневий коло хати...". Поет палко любив Україну, бо тільки любляча людина могла намалювати таку чудову картину, перебуваючи за ґратами:

15:36 05.03.2024

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА

З метою формування у підростаючого покоління національної ідентичності, патріотичної та громадянської свідомості, розвитку творчого потенціалу учнівської молоді, вихованці Великописарівської станції юних натуралістів взяли активну участь  і онлайн - вікторині до Дня Єднання "Все буде Україна". Вітаємо переможців, які були нагороджені грамотами. Дякуємо ЗСУ за можливість жити, творити .

13:54 05.03.2024

#ПІДТРИМУЄМО#ГЕРОЇВ#

З метою формування в учнівської молоді національних та патріотичних цінностей у лютому 2024 року стартувала обласна акція «Підтримуємо Героїв». Ініціатором акції є навчально-методичний центр психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

13:36 01.03.2024

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З УЧНЯМИ

Вибір професії для кожної молодої людини - це вибір свого місця в житті, подальшого шляху, навчання і праці. Профорієнтаційна робота в Тарасівській філії Ямненського закладу загальної середньої освіти імені І.О.Мусієнка Великописарівської селищної ради здійснюється на всіх вікових етапах, але саме період ранньої юності є найбільш сензитивним для формування готовності учня до професійного самовизначення. Саме для випускників 9 класу 26 лютого була організована зустріч з представниками довузівської підготовки ВСП « Сумський фаховий коледж». На заході були присутні класний керівник 9 класу Валентина Дашутіна , керівник довузівської підготовки ВСП «Сумський фаховий коледж» Алла Сидоренкова, викладач-методист вищої категорії правових дисциплін  Світлана Бісік. Алла Сидоренкова познайомила учнів із специфікою навчання в коледжі, з умовами вступу та провела цікаву онлайн-екскурсію по закладу. Світлана Бісік підготувала для учнів лекцію і практичні вправи з цікавої тематики, яка актуальна для кожного - « Гідна праця для молоді». Доповідачка наголосила, що молодий спеціаліст повинен знати власні трудові права, зазначила, що Правовому регулюванню праці молоді присвячено главу ХІІІ Кодексу законів про працю України, яка має назву «Праця молоді». У галузі охорони праці неповнолітні користуються рядом пільг, зокрема щодо робочого часу, надання відпусток та умов праці. Говорили про гроші і гарантії, про мобінг і відповідальність, про можливість запитати і поскаржитись, познайомилися з сервісами, де можна знайти перелік типових ситуацій і відповідей на них: https://www.pratsia.in.ua/; «Інтерактивний інспектор». Учні активно висловлювали свої власні думки та брали участь в дискусії. Усі учасники зустрічі залишилися задоволеними від спілкування.

13:48 27.02.2024

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

21 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Це свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою. Вона є важливим елементом культурної свідомості,   досвіду і традицій попередніх поколінь, що передається нащадкам. Рідна мова дорога для кожної людини. Нею ми промовляємо свої перші слова, висловлюємо думки, навчаємося. Вона є тим, що підтримує нас протягом всього життя, навчає повазі до себе, до історії свого народу, культури і до інших людей. Українська мова така багата і витончина, красива і мелодійна пройшла довгий і нелегкий час у своєму розвитку. За останні чотири століття українську мову намагались знищити більше 130 разів. Але ми зберегли своє слово. І через свою рідну мову дали всьому світові зрозуміти, що українці – справді велика нація, зі своєю культурою, своїми звичаями і своєю історією, яка сягає глибокої давнини. Сьогодні, коли ворог усіма засобами прагне знищити Україну, ми повинні  усвідомити важливість національного самовизначення у тому числі й через мову. Наш обов’язок – добре знати, шанувати і використовувати рідну мову, щоб передати її наступним поколінням. До цієї дати в закладах освіти проходять заходи щодо вшанування, вивчення, збагачення української мови. З Днем рідної мови!

16:27 20.02.2024

ОНОВЛЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ ПОЗАШКІЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

Сьогодні Великописарівська танція юних натуралістів може поділитися гарною новиною.  Заклад отримав підтримку від наших добрих спонсорів. Це важливий внесок для створення якісного освітнього простору, комфортних умов для вихованців та працівників закладу. У надзвичайно важкий час, великою допомогою від  фермерського господарства "Світанок" є придбання нових ролетів на віконні блоки нещодавно відремонтованих приміщень. Батьки, вихованці, колектив СЮН висловлюють щиру подяку 😊Миколі Надточию. Разом ми будуємо майбутнє для наших вихованців і робимо наш заклад,привабливим та успішним🥇.Бажаємо всім міцного здоров'я, мирного неба, Україні Перемоги! Дякуємо ЗСУ! Слава Україні!

16:39 19.02.2024

Демонстраційниий варіант НМТ-2024

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували демонстраційн іваріанти предметних тестів — складників національногомультипредметного тесту (НМТ). З ними можна ознайомитися у рубриці «демонстраційниий варіант НМТ-2024» на сайті УЦОЯО

16:33 15.02.2024

САМООСВІТА ПЕДАГОГІВ ПОЗАШКІЛЛЯ

"Ми навчаємося для того,щоб удосконалювати себе" Конфуцій. " Вчити самого себе": девіз для педагогів Великописарівської станції юних натуралістів.Він стає актуальним, бо внаслідок наближеності до молодого покоління здійснюють безпосередній вплив на розвиток особистості дитини. Джерелом і рушійною силою саоосвітньої діяльності педагога є потреба в знаннях:"Знай більше, ніж я знаю сьогодні". Педагоги станції юннатів опанували курс з психологічно- емоційної підтримки: - розглянуто вікові та психологічні особливості дітей; - відпрацьовано інструменти наставницького супроводу арттерапії в роботі вчителя; - засвоїли засоби ефективної комунікації та саморегуляції в кризові часи. За допомогою сучасних сервісів,які відкривають цікаві можливості для урізноманітнення виховного процесу педагоги збагатилися новими знаннями.

16:17 09.02.2024

ДЯКУЄМО ЗСУ

Дитячі малюнки, вірші листи, вироби – зворушливі й завжди бажані обереги для захисників України на фронті. Наші бійці дуже радіють, коли їм передають вірші, листи, обереги, малюнки та інші дитячі роботи. Вони надихають, підбадьорюють та підтримують дух українських воїнів. Багато хто ці дорогоцінні подарунки носить при собі, вставляючи в бронежелети, захисні тактичні шоломи, а також їх можна побачити у бліндажах, в бойових машинах тощо. Нещодавно вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості Великописарівської селищної ради виготовили та відправили обереги до БО "Наш промінь світла" (кер. Olga Pulinets), які свідчать про щире дитяче бажання – перемоги нашим захисникам і нашій неньці-Україні. Невдовзі роботи будуть передані на фронт, де також принесуть чимало радісних хвилювань нашим захисникам.

16:13 09.02.2024

Вхід для адміністратора