A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

Всеукраїнський конкурс "Природа - наш дім"

Існуючі екологічні проблеми сьогодення викликані в великій мірі діяльністю людиниІ вони являють величезний ризик для життя всього живого на нашій планеті. Брудна вода, повітря, зміна середовища проживання - все це та безліч інших наслідків діяльності людини тягнуть за собою зміну клімату та природного середовища, що, в свою чергу, призводить до загрози здоров'ю не тільки людини, а й всім живим організмам на нашій планеті. З 10 до 26 лютого 2024 р. проводився Всеукраїнський конкурс "Природа-наш дім", у якому взяли участь 6 учнів Добрянської філії Ліцею ім.І.М.Середи Великописрівської селищної ради. Мета конкурсу: популяризація природничих знань задля виховання екологічної свідомості і формування екологічного лідерства. Конкурсні запитання включали завдання різного рівня та об'єднали в собі питання з предметів природничого напрямку та дотичних до них предметів. Діти із задоволенням на них відповідали і отримали чудові результати: Дендак Софія, Зубатова Марія, Кучков Данило, Кучков Денис, Черкашина Маргарита - І місце; Прасолов Максим - ІІ місце. Хочеться побажати діткам подальших перемог, наснаги та впевненості у своїх силах!.

08:39 24.04.2024

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

19 квітня 2024 року у ради відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради. На засіданні розглянуті та прийняті рішення щодо атестації педагогічних працівників у 2024році: - на відповідність займаній посаді та підтвердження тарифного розряду (п.3 розділ І) - 10 педагогічних працівників; - на відповідність займаній посаді та встановлення тарифного розряду (п.3 розділ І) - 1 педагогічний працівник; - на відповідність займаній посаді та присвоєння кваліфікаційної категорії "спеціаліст першої категорії" (п.9 розділ І) - 1 педагогічний працівник; - на відповідність займаній посаді та присвоєння кваліфікаційної категорії "спеціаліст другої категорії" (п.9 розділ І) - 2 педагогічних працівника.

13:30 19.04.2024

ПЕРШЕ МІСЦЕ НА ОБЛАСНИХ ЗМАГАННЯХ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ

Другий рік поспіль Сумська обласна ДЮСШ разом з Сумським обласним відділенням НОК України проводить відкриті обласні змагання з легкоатлетичного кросу, присвячені пам’яті Сергія Проневича – людини, яка входить до "Янголів спорту". Сергій Проневич - спортсмен, марафонець, чиє ім’я внесено до “Книги рекордів України”. У 2019 році спортсмен став рекордсменом України, пробігши марафонську дистанцію у повній військовій амуніції за 4 години 36 хвилин. Загинув Сергій внаслідок російської агресії навесні 2022 року. На змагання 17-18  березня 2024 року приїхали юнаки та дівчата з 15 спортивних шкіл області, понад 260 учасників у чотирьох вікових групах. Команда Великописарівськоі ДЮСШ також взяла участь в цих змаганнях, де переможцем на дистанціі 1 км. серед юнаків 2007-2008 років народження став Кулик Єгор. Вітаємо нашого легкоатлета з перемогою!

13:33 18.04.2024

Формування цифрової компетентності суб′єктів освітнього процесу закладів освіти засобами інноваційних технологій навчання

15 квітня 2024 року відбулася онлайн – майстерка, ініційована консультантом центру професійного розвитку педагогічних працівників з теми «Формування цифрової компетентності суб′єктів освітнього процесу закладів освіти засобами інноваційних технологій навчання». Речниця заходу вчителька біології Ліцею імені І.М. Середи,Ольга Мовчан, поділилась досвідом щодо системи роботи вчителя в міжатестаційний період, адже ця тема актуальна для кожного педагогічного працівника. Також Ольга Миколаївна представила цікавий досвід роботи систематизації надбань та застосунків педагога, каталог цифрових застосунків. Педагогічні працівники зареєстровані на чималій кількості освітянських платформ. На уроках, чи підготовці до них використовують різні онлан- тести, ігри, презентації, і щоб увесь цей матеріал був в одному місці вчителька повідала як це можна зробити. У Ліцеї такий каталог цифрових застосунків створений і педагоги природничої галузі використовують в роботі. Світлана Плотнікова, консультант центру проговорили про соціально- емоційний стан педагога в період воєнного стану, виклики української школи, про методи та прийому покращення психологічного стану. Спілкування було корисне і професійне, емоційне і підтримуюче. Допомагаємо і єднаємось заради кожної дитини в Україні!

08:41 16.04.2024

XIV Всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!»

З 1 листопада 2023 р. до 1 березня 2024 р. відбувся XIV Всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!». Конкурс проведено секретарем Національної спілки журналістів України Віталієм Голубєвим. На конкурс надійшли роботи від 846 учасників, які представляють заклади освіти всіх областей України та міста Києва, з України та 12 країн світу. Серед учасників — здобувачі освіти загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти, закладів фахової передвищої та вищої освіти. 12 квітня відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу. Серед них і вихованець Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради Олександр Зайцев, нагороджений дипломом ІІ ступеня у номінації "Стаття", старша вікова група.

08:31 12.04.2024

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ

Державна установа «Український інститут книги» проводить з 16 до 24 березня 2024 року Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» (далі-Акція), мета якої - консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

15:46 05.03.2024

До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Тарас Шевченко все життя мріяв жити в Україні, а сам довгі роки поневірявся у чужих краях. Перебуваючи у Петербурзі в казематі, він згадує рідний край, вишневі сади, ліси, працьовитих людей. І все це він відтворив у невеличкому вірші "Садок вишневий коло хати...". Поет палко любив Україну, бо тільки любляча людина могла намалювати таку чудову картину, перебуваючи за ґратами:

15:36 05.03.2024

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА

З метою формування у підростаючого покоління національної ідентичності, патріотичної та громадянської свідомості, розвитку творчого потенціалу учнівської молоді, вихованці Великописарівської станції юних натуралістів взяли активну участь  і онлайн - вікторині до Дня Єднання "Все буде Україна". Вітаємо переможців, які були нагороджені грамотами. Дякуємо ЗСУ за можливість жити, творити .

13:54 05.03.2024

#ПІДТРИМУЄМО#ГЕРОЇВ#

З метою формування в учнівської молоді національних та патріотичних цінностей у лютому 2024 року стартувала обласна акція «Підтримуємо Героїв». Ініціатором акції є навчально-методичний центр психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

13:36 01.03.2024

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З УЧНЯМИ

Вибір професії для кожної молодої людини - це вибір свого місця в житті, подальшого шляху, навчання і праці. Профорієнтаційна робота в Тарасівській філії Ямненського закладу загальної середньої освіти імені І.О.Мусієнка Великописарівської селищної ради здійснюється на всіх вікових етапах, але саме період ранньої юності є найбільш сензитивним для формування готовності учня до професійного самовизначення. Саме для випускників 9 класу 26 лютого була організована зустріч з представниками довузівської підготовки ВСП « Сумський фаховий коледж». На заході були присутні класний керівник 9 класу Валентина Дашутіна , керівник довузівської підготовки ВСП «Сумський фаховий коледж» Алла Сидоренкова, викладач-методист вищої категорії правових дисциплін  Світлана Бісік. Алла Сидоренкова познайомила учнів із специфікою навчання в коледжі, з умовами вступу та провела цікаву онлайн-екскурсію по закладу. Світлана Бісік підготувала для учнів лекцію і практичні вправи з цікавої тематики, яка актуальна для кожного - « Гідна праця для молоді». Доповідачка наголосила, що молодий спеціаліст повинен знати власні трудові права, зазначила, що Правовому регулюванню праці молоді присвячено главу ХІІІ Кодексу законів про працю України, яка має назву «Праця молоді». У галузі охорони праці неповнолітні користуються рядом пільг, зокрема щодо робочого часу, надання відпусток та умов праці. Говорили про гроші і гарантії, про мобінг і відповідальність, про можливість запитати і поскаржитись, познайомилися з сервісами, де можна знайти перелік типових ситуацій і відповідей на них: https://www.pratsia.in.ua/; «Інтерактивний інспектор». Учні активно висловлювали свої власні думки та брали участь в дискусії. Усі учасники зустрічі залишилися задоволеними від спілкування.

13:48 27.02.2024

Вхід для адміністратора