A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

16 днів проти насильства

У Добрянській філії Ліцею ім.І.М.Середи Великописарівської селищної ради були проведені  виховні та освітні заходи . 25 листопада 2023 року стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. У 7 та 8 класах відбулася година психолога "Насильство. Як вміти себе захистити.", під час якої діти ознайомилися з видами насильства та дізналися, куди звернутися у випадку його проявів. З метою виховання в учнів почуття доброти, чуйності, милосердя  проведені години спілкування у 1 класі  "Урок Доброти" , у 8 класі - " Врятує світ лише доброта".  Здобувачі освіти 3 класу  переглянули  презентацію, зробили висновки: доброта,людяність і милосердя роблять людину неперевершеною.🤗 Учні нашого закладу  беруть активну участь у конкурсі "Оберіг для військових від святого Миколая", « Подарунки _ Миколая».

16:46 01.12.2023

Корегування замовлення курсів підвищення кваліфікації на 2024 рік

27 листопада консультант ЦПРПП була учасником вебінару  «Корегування регіонального замовлення курсів підвищення кваліфікації на 2024 рік», який проводили методисти СОІППО. Обговорювалися питання  щодо нормативного забезпечення курсів, внесення змін до загального списку замовлених керівних, педагогічних кадрів та навчально-допоміжного персоналу в системі електронного замовлення курсів підвищення кваліфікації «СОІППО. Курси. Замовлення». Також обговорювалось питання, пов′язане із технічною підтримкою слухачів при проходженні курсів підвищення кваліфікації. Аналогічний вебінар консультант ЦПРПП провела 28 листопада для відповідальних за курси підвищення кваліфікації в закладах освіти громади. Працювали із зведеним замовленням громади, обговорили, які коригування ми можемо вносити і як саме. Спілкувалися ефективно, щоб забезпечити право педагогів на отримання тих знань, які вони потребують відповідно до власної траєкторії професійного розвитку.

11:22 27.11.2023

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

✅23/11/2023 року у відділі освіти та спорту Великописарівської селищної ради відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня. Під час засідання розглянуто низку важливих питань, які стосуються атестації педагогічних працівників у 2024 році, а саме:   📌про внесення доповнення до списку педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації у 2024 році, а/к ІІ рівня відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради; 📌про дотримання педагогічними працівниками вимог пунктів 8, 9 розділу І Положення про атестацію; 📌про вивчення практичного досвіду педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації у 2024 році; 📌про закріплення членів а/к ІІ рівня відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради за педагогічними працівниками з метою вивчення досвіду їх роботи; 📌про затвердження графіка заходів з вивчення досвіду роботи педагогічних працівників, які атестуються у 2024 році.

11:25 23.11.2023

ІІ ЕТАП ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу

ВІТАЄМО СПАСЬОНОВУ ІВАННУ З ПЕРЕМОГОЮ у ІІ етапі ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів, що відбувся з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти. У закладах загальної середньої освіти Великописарівської селищної ради 15 листопада 2023 року було проведено ІІ етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів.

16:21 16.11.2023

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗА НОВИМ ПОЛОЖЕННЯМ

Атестація педагогічних працівників – це система заходів спрямованих на всебічне і комплексне оцінювання їхньої педагогічної діяльності. Положення про атестацію педагогічних працівників набрала чинності 01 вересня 2023 року і є обов′язковим для застосування у відповідних закладах освіти. Саме з питання атестації10 листопада 2023 року відбулося онлайн - спілкування  професійної спільноти педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Великописарівської громади модератором, якого  була консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників. Учасники спільноти детально розглянули нове Положення та його вплив на педагогічних працівників, які здійснюють педагогічну діяльність у закладах дошкільної освіти. Консультант центру звернула увагу учасників спільноти на основні зміни нового Положення:

18:22 10.11.2023

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ: нові виклики та вимоги

📍3 листопада 2023 року центром професійного розвитку педагогічних працівників Великописарівської селищної ради було проведено  в онлайн режимі семінар для  освітян закладів загальної середньої освіти  з теми «Атестація педагогічних працівників: нові вимоги та виклики». Модератораторкою заходу була Тетяна Міронова, директорка центру. Під час зустрічі  розглянуто питання щодо організації атестації педагогів у 2024 році. Особлива увага зверталась на зміни, внесені до 🔺Положення щодо процесу атестації, умовам, порядку і строкам  проведення атестації,  розширенню  повноважень атестаційної комісії І рівня щодо присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій і педагогічних звань. ❗Початок атестації педагогічних працівників, як і атестація загалом – справа дуже відповідальна, адже від її повноти, об’єктивності та правильності вчинених дій атестаційною комісією залежить не лише зростання професійності педагогічних працівників, а й можливість уникнути порушення їхніх прав та законних інтересів. 🔺Учасники заходу зазначили, що питання атестації є важливим та потребують постійного вивчення нормативних документів. Навчання впродовж життя - пріоритет сучасної освіти. Працюємо задля майбутнього! 

08:57 10.11.2023

ЩО ТАКЕ РЕСУРСИ ЛЮДИНИ

🤗2 листопада 2023 року психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників Великописарівської селищної ради  провела онлайн зустріч з працівниками закладів освіти громади «Що таке ресурси людини?». ❗Ресурс має глибоке і фундаментальне значення для нашого життя. Так, слово ресурс ми можемо асоціювати з такими словами, як джерело, енергія, відновлення, опора, сили, запас, мотивація. ❗Ресурси - це те, що наповнює людину, є життєвими опорами, а саме вони дозволяють забезпечувати основні життєві потреби: виживання, відчуття безпеки, задоволення фізичних потреб, побудову стосунків та взаємовідносин, самооцінку, самореалізацію. Наявність ресурсів визначає стресостійкість людини до травматичних подій: здатність адекватно переносити стрес, адаптуватись до життєвих обставин та мати можливість до самовідновлення. ❗РЕСУРС – це життєва енергія, яка у нас завжди є, вона дає відчуття наповненості, підтримки, це такі своєрідні запаси, якими ми можемо скористатися у потрібний для нас час. Важливо усвідомлювати, що ресурси можуть бути вичерпані, через їх відсутність людина може перебувати в різних психоемоційних станах. Також є речі, які можуть забирати наші ресурси. ❗Ресурси умовно можна поділити на дві категорії: зовнішні та внутрішні, тому що ресурси тісно пов’язані між собою і збалансовують наше життя. ❗Отже, ми маємо піклуватись про наповнення і укріплення одного й іншого: тобто що більше у людини набутих зовнішніх і внутрішних ресурсів, то вищою є здатність проходити через різні життєві кризи, відчувати себе впевнено й цілісно, бути ефективним у кожній сфері життя. Через шлях самоусвідомлення потрібно ❗навчитися дбати про свій ресурсний стан, особливо зараз, в час постійного травматичного стресу та невизначеності, це допоможе впоратись із ситуацією, надасть сили та розуміння, як жити далі і в якому напрямку рухатися. Під час зустрічі були проведені ресурсні вправи «Я є. Я маю. Я можу. Я буду.», «Баланс», « Три радості дня», «Долонька», медитація на розповсюдження добра та любові.🌞🤗 ❗Важливо правильно усвідомлювати та розуміти наявність власних ресурсів, розподіляти їх. ‼️Дбати про свій ресурсний стан і відновлювати його це:   📍піклуватись про себе на фізичному, психологічному, інтелектуальному та інформаційному рівнях, 📍тримати баланс між роботою та відпочинком.💏

08:55 10.11.2023

МОЛОДА ГЕНЕРАЦІЯ СУМЩИНИ на 2023-2027 роки

📍Одним із головних завдань реформування сучасного закладу загальної середньої освіти є виявлення та підтримка обдарованої молоді, розвиток інтелектуальних, творчих здібностей, формування навичок самостійного наукового пізнання, здатності до самореалізації в майбутньому професійному житті. 📍У рамках реалізації обласної програми «Молода генерація Сумщини на 2023 – 2027 роки», затвердженої розпорядженням голови Сумської обласної адміністрації від 02.03.2023 № 79-ОД, передбачено виявлення здобувачів освіти, які мають ознаки інтелектуальної та творчої обдарованості, та створення Єдиного регіонального електронного реєстру обдарованих здобувачів освіти. 📍Тетяна Звягінцева, психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників, взяла участь в онлайн - зустрічі 24.10.2023 року, яку проводила Вікторія Заярна, заступник директора обласного центру позашкільної освіти,  для відповідальних за реалізацію програми на рівні територіальної громади. 📍Так як програма нова і виникає багато питань, тому 31.10.2013 року  Тетяна Звягінцева провела зустріч для заступників директорів, класних керівників, практичних психологів закладів загальної середньої освіти Великописарівської селищної ради щодо реалізації програми в навчальних закладах громади. Присутні отримали рекомендації щодо збору і подання даних про обдарованих здобувачів освіти до Єдиного регіонального електронного реєстру.

08:38 06.11.2023

ВИСТУП ВИХОВАНЦІВ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОІ ДЮСШ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ЛЕГКОАТЛЕТИЧНОГО КРОСУ

Команда Великописарівськоі ДЮСШ взяла участь в чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків; чемпіонаті України з кросу серед ДЮСШ та СДЮШОР в м. Біла Церква. Кращим з наших спортсменів став Молчан Ярослав, який виборов 12 місце на дистанціі 2 км. Команда наших легкоатлетів серед 25 команд України посіла 11 місце.

16:29 01.11.2023

Вхід для адміністратора