A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

ПРИДБАНО НАБОРИ КОНСТРУКТОРІВ ДЛЯ НАВЧАННЯ РОБОТОТЕХНІКИ ДЛЯ ЛІЦЕЮ ІМЕНІ І.М. СЕРЕДИ

Відповідно до Концепції нової української школи, відповідно змісту Державного стандарту базової середньої освіти, де зазначені вміння «використовувати цифрові технології в сучасному виробництві, зокрема робототехніці тощо», в інформатичній галузі – «послуговуватися технологічними знаряддями й пристроями, у тому числі робототехнічними, з метою залучення до формування власної наукової культури, культурних цінностей науки, у тому числі з використанням STEM (STREAM) – підходу, Великописарівська селищна рада забезпечує впровадження STEM-освіти у Ліцеї імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради Сумської області. КУ "Централізована бухгалтерія відділу освіти, молоді та спорту" здійснила закупівлю наборів робототехніки на суму 70 708 гривень.

10:11 19.12.2022

БЛАГОДІЙНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОЄКТ

Ліцей імені І.М.Середи Великописарівської селищноі ради, його філії  та Ямненський заклад загальної середньої освіти імені І.О. Мусієнка Великописарівської селищної ради долучилися до благодійного освітнього проекту Flowers4School, спрямованого на озеленення українських шкіл та садочків. Ініціювали їі підприємці від асоціації квіткових виробників із України та Нідерландів.

11:14 12.12.2022

СПІЛЬНО ДО НАВЧАННЯ

Унікальна платформа для батьків та вчителів, створена «Освіторією» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за підтримки Міністерства освіти і науки України. Тут ви знайдете відповіді на найпоширеніші питання стосовно навчання в Україні та за кордоном під час воєнного стану, інформацію про можливості та допомогу, а також експертні матеріали від Оcвіторія Медіа. Сайт є безкоштовним та постійно оновлюється.

10:15 08.12.2022

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

Працівники відділу освіти та спорту, служби у справах дітей, центру професійного розвитку педагогічних працівників, учні, батьки та педагоги закладів освіти Великописарівської селищної ради долучилися до флешмобу у День української хустки. Українська хустина, дівоча і жіноча прикраса,незмінна супутниця у житті прекрасної половини людства,оспівана у піснях, завжди була вагомим доповнюючим елементом жіночого народного одягу.

10:09 07.12.2022

1 ГРУДНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ

Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятого у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головна мета - звернути увагу суспільства на цю проблему. ВІЛ/СНІД, попри значні досягнення науки і медицини, продовжує бути однією зі значних проблем людства та громадського здоров’я.

11:44 01.12.2022

ОНЛАЙН-НАРАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

У відділі освіти та спорту Великописарівської селищної ради 30 листопада 2022 року відбулася онлайн-нарада директорів закладів освіти. Коло питань, які розглянуті на нараді: про підсумки проведення національного мультипредметного тесту у 2022 році та перспективи зовнішнього незалежного тестування у 2023 році; про стан дотримання вимог чинного законодавства з питань забезпечення доступу до публічної інформації; про рекомендований порядок дій на випадок виникнення загроз соціального та воєнного характеру; про умови та порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023»; про дотримання вимог і чітке виконання типового положення про атестацію педагогічних працівників.

14:35 30.11.2022

Проєкт "Завжди поруч" в ЗДО

Війна є значним стресом для усіх, проте найбільш уразливою категорією є діти. 28 листопада розпочалося впровадження проєкту «Завжди поруч» в закладах дошкільної освіти. Мета проєкту - надати психологічну підтримку педагогічним працівникам як умови збереження психічного здоров’я здобувачів освіти.

10:11 28.11.2022

90-ті роковини Голодомору в Україні 1932-1933 років

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був Голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших…

07:58 26.11.2022

Онлайн-зустріч з керівниками ЗДО

    25   листопада 2022 року консультантом ЦПРПП була проведена консультація для директорів закладів дошкільної освіти «Оленка», «Ромашка» та «Сонечко» щодо впровадження проєкту «Завжди поруч»,  відповідно до наказу відділу освіти та спорту від 04.11.2022 №115-ОД «Про психологічну підтримку учасників освітнього процесу. Обговорили актуальність, мету та завдання проєкту, а також механізм впровадження даного проєкту, який спільно з педагогами закладів дошкільної освіти буде впроваджувати психолог КУ «ЦПРПП». Також були надані консультації щодо наповнення сайтів закладів дошкільної освіти та використання в роботі  матеріалів освітньої платформи НУМО для дошкільнят, сайту СОІППО.

11:46 25.11.2022

ХХІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

9 листопада в Україні проведуть традиційний Радіодиктант національної єдності 2022 об 11:00. Авторка цьогорічного тексту - українська письменниця і режисерка Ірина Цілик. Читатиме текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Приєднатися до написання всеукраїнського диктанту можуть усі охочі. Для цього потрібно 9 листопада об 11:00 за київським часом увімкнути:

08:58 08.11.2022

Вхід для адміністратора