A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

Реєстрація на НМТ-2023

Для учнів 11 класів настав відповідальний період в їхньому житті. З 03 квітня – 03 травня триватиме реєстрація для участі в національному мультипредметному  тесті (НМТ)—2023. Ця процедура є обов′язковою для випускників, які бажають продовжувати навчання у вищих закладах освіти. Саме з питання особливостей реєстрації для участі НМТ-2023, 30 березня консультантом КУ «ЦПРПП» була проведена інформаційно роз′яснювальна онлайн-нарада для заступників директорів, класних керівників 11 класів, учнів 11 класів та їх батьків. Усі учні 11 класів отримали інформаційні матеріали, підготовлені спеціалістами ХРЦОЯО.

16:26 30.03.2023

ПІДГОТОВКА ЮНИХ СПОРТСМЕНІВ УКРАЇНИ - ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАВДАННЯ ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОЇ ДЮСШ

12-17.03.2023 року в м. Яворів Львівської області відбувся чемпіонат України з біатлону серед юнаків та дівчат. Вихованці Великописарівської ДЮСШ здобули дев’ять призових місць, з яких в особистих гонках перше місце виборов Безбородов Владислав в спринті серед юнаків 2008 р.н. та молодше; Шевченко Ірина виборола друге місце в спринті та гонці переслідування третє місце серед дівчат 2006-2007 р.н.; в гонці переслідування Тихоненко Артем виборов друге місце серед юнаків 2008 р.н. та молодше. У складі команди Сумської області в естафеті 3х2 км Лисенко Данило виборов перше місце серед юнаків 2006-2007 р.н.; Шевченко Ірина посіла друге місце серед дівчат 2006-2007 р.н. У змішаній естафеті 4х4,5 км Тихоненко Артем та Безбородов Владислав вибороли перше місце; в змішаній естафеті 4х6 км Лисенко Данило виборов друге місце.

10:07 27.03.2023

НАРАДА КЕРІВНИКІВ ТА УСТАНОВ ОСВІТИ

24 березня 2023 у відділі освіти та спорту Великописарівської селищної ради відбулася нарада керівників закладів та установ освіти, де опрацьовано коло важливих питань для забезпечення освітнього процесу: порядок замовлення підручників для Нової української школи у 2023 році; деякі питання організації дистанційного навчання під час воєнного стану; особливості реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання; заснування Сумської обласної премії в галузі освіти; звільнення від проходження ДПА учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 н.р.;застосування Положення про атестацію педагогічних працівників; реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання в закладах освіти у І кварталі 2023 року; організацію систематичного кваліфікованого супроводу, надання психолого – педагогічних та корекційно – розвиткових послуг особам з ООП; збереження психічного здоров′я дитини під час освітнього процесу з використанням технології дистанційного навчання; хід виконання наказу відділу освіти та спорту від 17.02.2023 №34- ОД «Про підсумки моніторингу стану організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти».

10:06 24.03.2023

ВІДНОВЛЮЄМО УКРАЇНСЬКУ АБЕТКУ

Як самостійна держава, Україна повинна володіти всіма символами державності і, перш за все, державною мовою з відповідно цій мові графічною абеткою. Створення зримого образу української мови – української абетки на основі історично існуючої рутенської, така мета потужного Міжнародного проєкту "UA.HEPITAGE" конкурсу юних митців "Малюємо українською" у якому взяли участь 16 вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості, учнів Великописарівського ліцею.

10:00 24.03.2023

ЛЮБОВ ДО ЗЕМЛІ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЛЮБОВІ ДО ПРИРОДИ

Природа просинається та надихає творчих людей до праці. І це не випадково, адже довкілля саме по собі прекрасне та унікальне. Весняне тепло зігріває душу, хочеться любити ще дужче і ділитися зі світом своїм щастям. 

09:57 23.03.2023

Міжнародний день щастя!

Сьогодні, 20 березня, Міжнародний день щастя, який ООН проголосила відзначати постановою від 28 червня 2012 року. А що ж таке щастя і чому у людей це поняття різне?

11:57 20.03.2023

Як подати звернення до управління Державної служби якості освіти у Сумській області

Захист прав учасників освітнього процесу — педагогів, здобувачів освіти, їх батьків — серед пріоритетів діяльності Державної служби якості освіти України та її територіальних органів

10:03 15.03.2023

Щира подяка всім українським добровольцям!

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини . Нині добровольцем став увесь Український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої перемоги. Слава Героям! Слава Україні!

14:56 13.03.2023

9 березня-День народження Великого Українця

Зважаючи на доленосні і бурхливі події в Україні, бачимо, що Шевченко живе посеред нас, додає сміливості і впевненості у боротьбі з нашими відвертими і прихованими ворогам и.Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у  вільній державі, підсвідомо і свідомо через уста кожного із мучеників нації незалежно від віку промовляє до кривдників:

11:58 09.03.2023

ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК В УСТАНОВАХ ТА ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

З початку року в Україні набув чинності новий порядок взяття на військовий облік (постанова КМУ від 30 грудня 2022 року № 1487 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів»). З метою відпрацювання механізму організації та ведення військового обліку відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради провів 03 березня 2023 року навчання з відповідальними особами за ведення військового обліку у закладах, установах освіти. Були розглянуті нормативні документи, мета, завдання, правила військового обліку, порядок здійснення первинного військового обліку у закладах, установах, документи звітності.

15:21 03.03.2023

Вхід для адміністратора