A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Великописарівської селищної ради

Новини

ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 р. Девізом виховної години «Єдина країна – єдиний народ» , яку було проведено 20 січня серед учнів 5 класу Вільненської філії Ямненського ЗЗСО ім.І.О.Мусієнка стали рядки : «Буду патріотом неньки – України, бо немає кращої на землі країни!» . Мета заходу : поглибити знання дітей про історію виникнення свята Соборності України; ознайомити з цікавими фактами про Україну; державної мови, прививати обов'язок - берегти і зміцнювати рідну державу; виховання в учнів любові до Батьківщини, українського народу, патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики. Діти висловлювали свої думки щодо очікування від виховної бесіди, дізналися про історію виникнення свята, розшифровували слово «соборність», відгадували загадки про державні та народні символи України , провели вікторину «Соборна духом Україна», передивились відеоролики та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв за волю нашої Батьківщини . Пам’ятайте, діти, що ви – майбутнє України. А Україна – це ви. Тож своїми здобутками примножуйте її культуру, а своїми досягненнями прославляйте її. Будьте гідними своїх предків, своєї історії, шануйте себе і шановані будете іншими.

15:42 20.01.2023

21 січня - міжнародний день обіймів

 21 січня весь світ святкує чудове свято - Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Вчені довели, що справжні теплі обійми допомагають покращити роботу нервової системи, впоратися з життєвими негараздами та просто роблять людей щасливішими. За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей.

11:57 20.01.2023

ПРО ЩО МРІЮТЬ ДІТИ?

До Дня Святого Миколая та напередодні Новорічних свят у Будинку дитячої та юнацької творчості відбулися заходи для вихованці закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти: конкурс дитячої творчості "Новорічна мрія", флешмоб фото малюнків "Диво на Миколая".

07:48 18.01.2023

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ МАН УКРАЇНИ

11.01.2023 року відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Конкурс-захист було проведено у дистанційній формі. Під час заходу учасники захищали науково-дослідницькі роботи в 2-х наукових секціях відділення "Комп'ютерних наук" у вигляді постерного захисту та конференції. Переможці нагороджені Грамотами відділу освіти та спорту Великописарівської селищної ради.

08:28 12.01.2023

Обмін досвідом роботи

06.01.2022 року вчителі математики, фізики, інформатики мали можливість поділитися досвідом роботи  з організації дистанційного навчання «Сучасний урок: проблеми, пошуки, знахідки, перспективи. Використання застосунків у практичній  діяльності педагогів» .

10:06 09.01.2023

Онлайн-зустріч професійної спільноти вчителів природничих диcциплін

6 січня2023 року відбулася онлайн-зустріч професійної спільноти вчителів природничих диcциплін. На обговорення та обміном досвідом були винесені питання, які стосувались проведення освітнього процесу в 2022-2023 навчальному році.

16:13 06.01.2023

Засідання професійної спільноти вчителів англійської мови

4 січня 2023 року відбулася онлайн зустріч професійної спільноти вчителів англійської мови закладів загальної середньої освіти. На зустрічі були обговорені важливі питання, які стосувались проведення  освітнього процесу в дистанційному форматі.

12:15 04.01.2023

ЗУСТІЧ З ЮНИМИ СПОРТСМЕНАМИ

Відбулася зустріч із колишніми вихованцями Великописарівської дитячо-юнацької спортивної школи, які продовжили навчання у спортивних ліцеях та стали переможцями чемпіонату України з біатлону. Юні спортсмени вісім місяців провели на тренуваннях, за кордоном у Словенії, завдяки тренеру Сумського обласного ліцею-інтернату спортивного профілю "Барса" Рудь Тетяні Іванівні. На Зустрічі також були вихованці ДЮСШ, які не дивлячись на труднощі через військову агресію, продовжують брати участь у спортивних змаганнях та тренуватися. Усі вони учні наших закладів освіти, тому дуже приємно було бачити велику любов до спорту в їхніх очах та, без перебільшень, величезну кількість медалей здобутих на обласних, всеукраїнських спортивних змаганнях. Талановиті біатлоністи ділилися враженнями від перебування у чужій країні. Перш за все їм припали до душі умови перебування та можливості займатися улюбленою справою. Але морально було важко, хотілося увесь час до рідної України.

08:20 04.01.2023

МОТИВАЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ГРОМАДИ

Встановлено з 01.01.2023 року по 31.08.2023 року в межах фонду оплати праці, затвердженого на 2023 рік, доплату до посадового окладу педагогічним працівникам (Грицай Л.В. та Обідець К.О.) за підготовку переможців ІІ-ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУ, обласного фестивалю «Олімпіада геніїв України» (GENIUS Olympiad Ukraine 2022).

08:33 03.01.2023

Вхід для адміністратора